Ismét egy kis házi sajt. Már rég készítettem, az íze isteni és megunhatatlan

Anno mikor tanyát béreltünk, nekem így tanították az idősek. Ez egy nagyon jó recept, ami bármilyen tejből elkészíthető, lehet házi, vagy bolti.

1L tejhez (a bolti tej is jó hozzá) egy evőkanál só egy evőkanál ecet! A tejet felfuttatod, leveszed kis lángra. Egyesével mehet hozza a kanál só, utána szinten egy evőkanálként az ecet . Ahány liter tej, mindig annyi kanál só és ecet (20 %-os).

A sajt keménységével is lehet játszani, kevesebb vagy több ecet és préseléssel is. Én most keményebb sajtot készítettem. Mert ebédre rántani szeretném! Most 3 l tej: 3 evőkanál só és 4 evőkanál ecet, plusz egy éjszakát hűtőben préseltem.

Megvárod míg felfut a tej leveszed kis lángra mehet hozzá só kb. vársz 1 percet mehet hozzá az ecet és kb. egy-két percet főzöd még kislángon annyi idő alatt össze is áll a sajtnak való elzárod és mehet szűrőbe.

A videóban láthatod, milyen egyszerűen készíthetsz Te is házi sajtot. A feliratokat kapcsold be!

Nikoletta Illés konyhájából!

Katalin Südiné Pákozdi:
Akkor most én is írok egy receptet amit anyósomtól tanultam még régen. 1 kg túró, 10 dkg tea vaj, 1 tk szódabikarbona 1 csapot ek só. Ezt felfőzni addig amíg az edénytől szépen elválik, majd formába önteni. Isteni finom és egyszerű elkészíteni.

Szép Boglárka: Köszi a receptet❤️

Bármire felhasználható: