Laptoptáskák – mire figyeljünk a vásárlásuk során?

laptop táska
laptop táska

A megfelelő laptoptáska megválasztását semmi esetre sem szabad elkapkodnunk. Sokan vannak, akik csak véletlenszerűen kiválasztanak valamit, ami tetszik nekik, esetleg a legolcsóbb darabok közül, viszont ennek nem minden esetben van jó vége. Egy rossz minőségű laptoptáska ugyanis könnyedén a számítógépünkbe kerülhet, így akár több százezer forintos kárt okozva nekünk. Nézz meg tehát, mire érdemes odafigyelnünk ilyenkor!

Minőség és megbízhatóság

Ha valóban fontos számunkra laptopunk épsége, akkor feltétlen olyan minőségi laptop táska típust válasszunk, amelyet valamely megbízható márka kínál. Ezen egyáltalán nem éri meg spórolnunk, hiszen nagyon könnyen tönkremehet a laptopunk, ha a táska beázik, vagy épp elszakad, és a földre esik. Sokak számára pedig ez valóságos tragédiát jelenthet, hiszen számtalan embernek a megélhetését jelenti a munkavégzéshez elengedhetetlen számítógépe. A megfelelő márka mellett pedig arra is figyeljünk oda, hogy honnan vásárolunk. Számtalan különféle hamisítvány jelen van ugyanis a piacon, amelyek az ismert márkákat mímelik. Így tehát, ha valóban fontos számunkra a minőség, akkor mindig valamelyik megbízható nagyáruházból szerezzük be ezeket – mint például a CCC áruházaiból vagy webshopjából. A CCC esetében láthatjuk, hogyan is néz ki egy valóban megbízható üzlet, ami garantáltan az eredeti márkákat kínálja nekünk, méghozzá hatalmas választékkal. Tehát megéri ránézni a kínálatukra, ha még nincs ötletünk, honnan szerezzük be új laptoptáskánkat.

Teherbírás

A legtöbben nem csupán laptopunkat és annak töltőjét szeretjük magunkkal cipelni a táskában, de egyéb csecsebecséinket is. Legyen szó iratokról, egy-két könyvről vagy akár valamilyen nassolnivalóról – a legtöbbször mindig akad valami más is abban a laptoptáskában. Így tehát nem árt, ha alaposan utánanézünk a megvásárolni kívánt táska teherbírásának is. A saját szokásaink ismeretének fényében pedig majd eldönthetjük, hogy az adott táska mennyire felel meg az életvitelünknek.

Vízállóság

Természetesen nem kell, hogy az adott táska alkalmas legyen búvárkodáshoz. Az ideális laptoptáska azonban elengedhetetlen, hogy legalább a kisebb esőzések alkalmával védelmet biztosítson számítógépünk számára. Ma már kapni bőrből készült laptoptáskákat is, viszont a textíliákból készült minőségi darabokat is ellátják valamilyen vízlepergető réteggel. Amennyiben viszont az általunk kinézett táska nem rendelkezik ilyennek, jobban tesszük, ha azonnal leteszünk róla. Nem túl kellemes élmény, amikor egy futó zápor után rádöbbenünk, hogy nem tudjuk bekapcsolni a számítógépünket…

Dizájn

Amennyiben átrágtuk magunkat a fentebb felsorolt szempontokon, rátérhetünk a dizájnra is. Tehát először mindig a korábban említett funkcióit vegyük figyelembe a különféle laptoptáskáknak a vásárlás során. Ezután jöhet csak szóba az esztétika. Ha viszont olyan táskák között nézelődünk, amely megfelel ezeknek a feltételeknek, akkor semmi akadálya, hogy szabadon engedjük a fantáziánk. Nincs okunk azonban aggodalomra, hiszen a nagyobb márkák nem csupán jó minőségű, funkcionális darabokat kínálnak a vásárlóik részére, de rendkívül stílusos kinézettel is ellátják a táskáikat.