Petrezselymes töltelékkel töltött csirkecomb, mi nagyon szeretjük

A töltött csirkecomb sok féle módon elkészíthető. Ez egy nagyon egyszerű és finom étel, nem is kell hozzá sok minden. Nagyszerű választás akár családi ebédekre is.

Elkészítés:

Négy egész csirkecombot az előkészítést követően sóval, borssal bedörzsöltem, majd hűtőben pihent egy napot. A megtisztított és megmosott, pirospaprikával hintett, kis olajat is rá, átkevert krumplikat sütés előtt készítettem.

Tölteléket szintén frissen készítem elő. Négy nagy szelet kenyeret áztattam. Kicsavartam, hozzá három tojás, nagy marék vágott petrezselyem, só, bors ízlés szerint és összedolgoztam. A csirkecombokat ezzel töltöttem bucisra. Kisült füstölt szalonna zsírjával kikent sütőbe tettem. Kis marék maradt ami mellé került.

Körberaktam az előkészített krumplival. Alufóliával teljesen betakartam és előmelegített sütőben bő fél órát sütöttem, majd levettem azt és tovább sütöttem forró sütőben úgy, hogy párszor a tetejét megkenegettem a csirkecomboknak a kisült pecsenyelével. Krumplit átforgattam. Felesleges pecsenye levét amikor már elkezdett pirulni leöntöttem.

Pirosra sütöttem, jó ropogós lett a bőre amikor a sütőből kivettem. Krumplit vágott petrezselyemmel megszórtam. Alsó-felső sütést használtam. Amikor levettem az alufóliát középre tettem a sütőben a tepsit

Zoltánné Orosz konyhájából .