Rák párhoroszkóp – kivel illesz össze, ha Te is a Rák jegyében születtél?

A víz jegyű rák hava közeleg, ennek kapcsán lássuk, kivel illesz össze, ha Te is június 22 és július 22 között születtél!

A Rák csillagjegyű emberek – akár férfiakról, akár nőkről legyen szó – rendkívül érzékenyek. Érzelmeik mélyek és tartósak – a rák férfi romantikus szerelmes alkat, míg a Rák nő védelmező típus, aki bármit képes megtenni vagy feláldozni, azért akit szeret.

Ennek a csillagjegynek a család az első, gyengéd és odaadó, törődő, jól alkalmazkodó személyiség – annál is inkább, mivel nem jól tűri a magányt, az egyedüllétet. A Rák jegyben születettek különösen szeretik a társaságot. Könnyen barátkoznak, mivel kedvesek, nyitottak más emberekkel kapcsolatban. Többek között jó humorérzékük és intelligenciájuk az, ami igazi társasági emberré teszi őket. A rák szinte minden negatív tulajdonsága annak köszönhető, hogy minden érzelmüket mélyen élik meg: Akit igazán szeret, azzal szemben hajlamos a féltékenységre, gyakran képes arra is, hogy számára fontos személyeket érzelmileg manipuláljon – különösen azért, mert makacsul ragaszkodik saját elképzeléseihez, és igyekszik azokat megvalósítani akár tűzön-vízen keresztül. Jó érzéke van ahhoz is, hogy másokban bűntudatot keltsen – mindezeket pedig valójában azért teszi, mert túlzott érzékenysége révén fél a lelki sérülésektől.

Rák –Vízöntő szerelmi kapcsolata

Rögtön egy rossz hír azoknak, akik ilyen kapcsolatban állnak Rákként: egyes asztrológusok szerint az egyik legrosszabb párosítás, ha ilyen kapcsolatról beszélünk. A két csillagjegy merőben más és más temperamentum, míg a Rákot a saját mikrokörnyezete érdekli a legjobban, addig a Vízöntő a világ gondjain elmélkedik a legtöbbet, és ez a gyakorlatban elég sok konfliktushoz vezethet. A Rák kisé birtokló, féltékeny társsá válhat egy Vízöntő oldalán, hiszen míg előbbinek mindig a kapcsolatán, párján, családján jár az esze, addig utóbbinak szinte kiolthatatlan a szabadságvágya – így a rák túlzott ragaszkodása idővel mindkettejük terhére válhat, hiszen egyikük sem azt kapja ettől a kapcsolattól, amit vár. Kapcsolatuk akkor működhet jól, ha mindketten kicsit engednek a másik irányába: a szabad Vízöntő jobban figyel érzelmei kimutatására, a Rák pedig megpróbálja hosszabbra engedni azt a bizonyos pórázt.

Rák – Halak szerelmi kapcsolata

A csillagjegyek közötti kapcsolatok közül az egyik legideálisabb párosítás lehet. Mindkét jegy érzelmes, érzékeny, szeretetre, törődésre vágyik, így mindkettejük megkaphatja ebben a viszonyban azt, amit más csillagjegyű partnerektől nem feltétlenül tudtak eddig. Akár hosszabb, akár rövidebb ez a szerelem közöttük, az biztos, hogy csodálatos, szenvedélyes kapcsolatnak ígérkezik. A Rák az, aki meglátja a Halakban a mélyebb érzelmességet, és bár egyikük se kezdeményező típus, ha szerelem bontakozik ki közöttük, szinte biztos, hogy közösen tartós és gazdag kapcsolat elé néznek.

Rák – Bak szerelmi kapcsolat

Ez egy igen bonyolult, ám annál izgalmasabb kapcsolatnak ígérkezik. A szeszélyes és szentimentális Rák és a folyton morgolódó, pesszimista Bak bizonyos szempontból remekül kiegészítik egymást: a Rák adja az érzelmi biztonságot és figyelmességet, a Bak pedig fegyelmezettségével és analizálgató szemléletével képes visszarántani álmodozó társát a hétköznap gyakorlatába. A kívülről érzéketlennek és ridegnek tűnő Baknak éppen a Rák érzelmességére van szüksége ahhoz, hogy felengedjen ebben az érdekes szerelmi viszonyban, míg a Rák akkor engedi el magát teljesen ebben a kapcsolatban, ha a Baknak sikerül levetkőznie önbizalomhiányát és kishitűségét, hiszen társa épen úgy szereti őt, ahogy van. Egy biztos: a legtöbb konfliktuson általában a közös poénok és a humor az, ami átsegíti őket kapcsolatukban.

Rák – Kos szerelmi kapcsolat

Ez a két csillagjegy elég ritkán alkot kívülről is harmonikusnak tűnő párost, hiszen vérmérsékletük teljesen különbözik. Míg a Rák imádja, ha tartozhat valakihez, ha ragaszkodhat társához bármilyen körülmények között, addig a Kos szereti a szabadságot és a szenvedélyt, legyen szó az élet bármely területéről. A Rák az otthon melegét, a Kos a szórakozást, az aktív elfoglaltságot keresi, ez az alapvető különbség pedig igen nehézzé teheti a két jegy szülötte között a hosszú távú, kielégítő kapcsolat kialakítását a gyakorlatban. Ha a Rák meg tudja mutatni folyton az érzelmeken morfondírozó természetének vidám, életteli oldalát is, elképzelhető, hogy működhet viszonyuk, bár hosszú kapcsolat ritkán jön létre az ilyesfajta párosításból.

Rák – Bika szerelmi kapcsolat

Ritka a csillagjegyek közötti ilyen mély összhang. A Bika birtokló jellemvonása kiválóan illik a Rák ragaszkodó tulajdonságához, előbbi végtelenül türelmes és kedves ahhoz, akit társául választ, utóbbinak pedig szentimentalizmusával és gyakori érzelmi kilengéseivel pont ilyen partnerre van szüksége. Mindketten mérhetetlenül és mélyen, odaadóan tudnak szeretni, és bár a hosszú távú céljaik lehetnek hasonlóak, a jövővel kapcsolatban mind a ketten igen hajlamosak az óvatosságra. A Bika – csakúgy, mint a Rák – hajlamos a múltban megragadni, ám olyannyira egymásra találhatnak a szerelemben, hogy akár az egész életüket is úja alapokra helyezhetik a közös, érzelmekkel teli, biztonságos jövő reményében.

Rák – Ikrek szerelmi kapcsolat

Bár a legtöbb feltétel adott ahhoz, hogy egy mély, tartalmas és őszinte kapcsolat alakuljon ki a két jegy szülötte között, nincs semmiféle garancia arra, hogy fent tudják tartani az egyensúlyt. A Rák mély érzelmessége szöges ellentétben áll az Ikrek gyakran felszínes hozzáállásával, ez pedig sokszor vezethet ellentéthez akár a legapróbb dolgokban is. Míg az Ikrek igen kíváncsi típus és keresi az újdonságot, eredetiséget, addig a Rák leginkább csak tükre az őt érő ingereknek és körülményeknek, melyre az éles eszű Ikrek hamar rájön – a Rák viszont túlságosan is az érzelmei rabságában él ahhoz, hogy erre rávilágítson saját magának, még akkor is, ha valahol sejti. Az sem szolgál az ilyen párosítás javára, hogy míg a Rák egész életét érzelmei határozzák meg, addig az Ikrek nem igazán képes ezzel a szemlélettel azonosulni – egy bizonyos pont után már inkább az eszére hallgat, mintsem a szívére.

Rák – Rák szerelmi kapcsolat

Bár elvben a legtökéletesebb párosításról lehetne szó, ez koránt sincs így. Az azonos csillagjegyben születettek – nem csak a Rák, hanem bármely más jegyek esetén is – hajlamosak arra, hogy felerősítsék egymás negatív tulajdonságait, jellemvonásait – így ebben az esetben a mély és pozitív érzelmek megélése pont olyan intenzív lehet közöttük, mint a veszekedések. Mivel mind a ketten érzelmi hullámvasútként élik meg az életüket, kapcsolatuk viharossá is fajulhat, egyfajta se veled, se nélküled viszony kerekedhet belőle. Ha ezeknek a kilengéseknek gátat tudnak szabni, nem állhat semmi közös, érzelmes, boldog életük útjába.

Rák – Oroszlán szerelmi kapcsolat

Tűz és víz a két jellem, ennek ellenére azonban remekül kiegészíthetik egymást. A Rák hajlamos párja idealizálására, az Oroszlánnak pedig éppen erre van szüksége – ő ugyanis azt szereti, ha csodálják, ha rajonganak érte. Alapvetően egyik jegy sem szeret beleállni a konfliktushelyzetekbe, azonban ha mégis kerekedik közöttük komoly ellentét, mindketten mélyen élik meg, előfordulhat, hogy végzetessé is fajulhat a vita a kapcsolatukban. Az Oroszlán kalandvágyó és csupa energia, a Rák azonban szereti a békét és a nyugalmat – ha erre a különbségre járható utat találnak ki közösen, egy szenvedélyes szerelmi kapcsolat alakulhat ki közöttük, mely valószínűleg hosszú távú lesz. Bár más-más területeken, de mindketten kitartóak, így ez a közös tulajdonságuk sok esetben lendítheti előre az olykor megakadó párkapcsolatukat. Mivel az Oroszlán szeret uralkodni partnerén, a Rák kiváló társa lehet a hétköznapokban, hiszen – még ha sosem vallaná be saját magának sem –, pontosan erre vágyik.

Rák – Szűz szerelmi kapcsolat

A Szűz jegyben született partner igen kimért, nehezen fejezi ki érzelmeit, ennek ellenére, ha szerelmes, mindent megtenne párjáért – ennek azonban szerénysége és kishitűsége szabhat gátat. Szerencséjére azonban a Rák mérhetetlen odaadása és türelme „lassú víz partot mos” stratégiájával képes az ujja köré csavarni a visszafogott Szűzt, így harmonikus, tartós kapcsolat alakulhat ki közöttük. Nehézséget az jelenthet, hogy mindketten hajlamosak a házsártoskodásra, és ezt egymással szemben sem spórolják ki, ha konfliktushelyzet alakul ki közöttük. Ellentét a két jegy között, hogy míg a Szűz folyton pörög és igen aktív életet él, addig a Rák inkább a nyugalmat keresi – de ha erre megoldást találnak, egy jó és tartalmas, élményekkel teli közös jövő állhat előttük.

Rák – Mérleg szerelmi kapcsolat

Ritka, hogy két ilyen csillagjegyű ember talál egymásra, általában már első pillantásra is enyhe ellenszenv lehet a két jegy között. Ha mégis valahogy összegabajodnak, szinte előre borítékolható, hogy nem lesz hosszú életű a dolog: a Mérleg nem érti a Rák folyamatos ragaszkodni akarását, a Rák pedig nem képes megérteni a Mérleg maximalizmusát. Ellentéthez vezethet ebben a kapcsolatban az is, hogy míg a Rák gyakorlatilag nem tudja befolyásolni saját érzelmeit, addig a Mérleg kiegyensúlyozottságra, stabilitásra vágyik az érzelmi életében is – ugyanezt képes nyújtani is, ha megfelelő társra talál, aki a legritkább esetben szokott Rák csillagjegyű lenni.

Rák – Skorpió szerelmi kapcsolat

Ha ez a két csillagjegy egymásra talál, annak a kapcsolatnak az egyik alappillére biztosan a szexualitás lesz, ám ez koránt sem jelenti azt, hogy felszínes lenne a köztük kialakult viszony. A figyelmes Rák teljesítheti a Skorpió minden kívánságát az élet minden egyéb területén is, ez pedig jó alapja lehet egy hosszú távú, eredményes kapcsolatnak – arról nem is beszélve, hogy az érzelmes, szerető Rák a legjobbakat váltja ki a Skorpióból, ő pedig ezt azzal viszonozza, hogy – sok más egyéb mellett – megadja a Ráknak az oly áhított biztonságérzetet is.

Rák – Nyilas szerelmi kapcsolat

Eleinte igen izgalmasnak találhatja egymást ez a két csillagjegy, hiszen nagy eséllyel hasonló hobbiknak, hasonló érdeklődési körnek hódolnak, így kezdetben sok közös téma lehet – ám ahogy közelebb kerülnek egymáshoz, kiütköznek az olyan különbségek, amiket nem feltétlenül lehet feloldani még egy párkapcsolatban sem. A tűz jegyű Nyilas és a víz jegyű Rák kioltják egymásban azokat a tulajdonságokat, amik a legjellemzőbb rájuk, egy meglepően rövid idő alatt érhet csúfos – ám legtöbbször inkább teljesen közönyös – véget kapcsolatuk. A Nyilas nem tétovázik egy pillanatig sem, ha a Rák visszabújik a páncéljába: megy, és máshol keresi azt, ami megadja neki a pillanat örömét. Ha ezeken az akadályokon tudatosan próbálnak túllépni közös erővel, talán működhet ideig óráig viszonyuk, ám tartósságra ne számítsanak egymás mellett.