Sokkoló! Az anya, aki méhekkel a hasán készített kismamaképeket, elvesztette kisbabáját!

Emily Muellerrel méhész és valósággal rajong a méhekért. Azért vált az internet hírességévé, mert úgy döntött, hogy hobbiját és terhességét egyszerre örökítteti meg, azaz olyan rendhagyó kismamaképeket készíttetett, melyeken méhek ezreivel a hasán pózol. A rendhagyó fotók azonban nem nyerték el mindenki tetszését, hatalmas viharként szabadultak el az indulatok a fényképek nyilvánosságra hozatala után az interneten. Azt mi nem tudjuk megítélni, ezek mennyire voltak helytállóak, de nemrég Emily közzétette a facebookon a lesújtó hírt, miszerint leendő kisfia halva született.

A terhesség a tervek szerint alakult, ezért a család nem is izgult különösebben emiatt. Ehelyett olyan mindennapi problémákkal foglalkoztak, mint a babaruhák, a pelenkák, a fehérneműk stb. Ezek legtöbbjére felkerültek a méhecskék, mint a család talizmánjai. A nagy felforgásban Emily észre se vette, hogy a születés időpontjához közeledve a baba abbahagyta a mozgolódást a hasában. Amikor elkezdődött a szülés folyamata, már rossz érzése volt, nem tévedhetett, hiszen ez már a negyedik szülése volt.

Habár a kisfiú világra jött, azonban halva született. Teljesen kifejlődött, egészségesnek tűnt, ennek ellenére kísérletet sem tettek az újraélesztésére. Egyelőre az orvosok sem tudták megmondani, mi okozta a kisfiú hirtelen halálát, de abban egyetértenek, hogy nagyon ritka az ilyen eset. Ami Emily-t illeti, őszintén leírja, hogy érzelmileg összetört. Bár fizikailag minden rendben van vele, de tudja, hogy a fia már nincs, meghalt… Nem, még mindig lehetetlen ezt felfogni.

A Mueller családot is sokkolóan érte a hír, de igyekeznek megbirkózni az őket ért veszteséggel. Miután Emily édesanyja telefonon megtudta a tragikus hírt, azaz, hogy lánya egy halott kisfiút szült, a munkába menekült a fájdalom elől. Az elhunyt kisbaba takaróiból halotti leplet készített, hiszen kinek van már szüksége ezután kisbabatakaróra? A kórház dolgozói engedélyezték, hogy a halott kisfiú láblenyomatát a szülők megkaphassák, mely számukra nagy jelentőséggel bír. A következő lépés a rágalmazók, trollok, rosszindulatú kommentelők elleni internetes harc volt.

Már a fent említett ominózus fényképezkedés után nagyon sokan azzal vádolták Emily-t, hogy felelőtlen, sőt, hogy indokolatlan veszélynek teszi ki a kisbabát. Ezek után nem meglepő, hogy a kisfiú halála csak olaj volt a tűzre. A XXI. században a közösségi hálók kommentelőinek kritikái és üldözése elől lehetetlen elmenekülni. Emellett még kevesebben veszik figyelembe a következő, felettébb szomorú statisztikát: csak az USA-ban évente 24 000 gyermek születik halva. Ez azt jelenti, hogy ezer terhességből három halállal végződik, pedig még ezzel a elsújtó statisztikával is a jónak mondható amerikai egészségügy a 25 helyen van a világrangsorban. Még a hirtelen csecsemőkori halál esélye is mintegy tízszer kisebb, mint annak az esélye, hogy halott csecsemő születik.

Ami pedig még ennél is rosszabb, az egész kérdéskör irreálisan kevés figyelmet kap, főleg a nők hanyagsága miatt. Emily Mueller azonban nem adja fel, bár negyedik terhessége tragédiával végződött, szeretne újabb gyermeket. Feldolgozta azt is, hogy már kétszer elvetélt, de mindezek ellenére kitart amellett, hogy szeretne újra szülni. Emellett, természetesen, Emily foglalkozik a házi méhészettel is, mint ahogy a házvezetés is az ő felelőssége, nincs mit tennie, nagy a család. Emily mindig is erősnek tartotta magát, aki készen áll az anyaságra, ezért nem foglalkozott különösebben egészségével, ezért vizsgálatokra se járt el. Az eredményt, sajnos, láttuk.

A méhekkel terhesen történt fényképezkedés valószínűleg nem felelős gyermeke haláláért. Emily célja ezzel inkább szimbolikus volt, meg akarta szakítani a hagyományos, romantikus kismamaképeket, ehelyett inspirációt szeretett volna a képekből nyerni. A képek kapcsán azonban hatalmas vihar keletkezett az internet világában, aminek következtében Emilyről is többet megtudtak és most, hogy ez a nő a halott gyermekét gyászolja, történetét többek között oktatási célokra is felhasználja: elmesélni az egész világnak, hogy mennyire fontos az, hogy a terhes nő vigyázzon magára, tervezze a terhességet, kiszámítsa és elgondolkozzon a kockázatokon. Mindezt azért, hogy sose tapasztalhassa meg senki azt, hogy milyen érzés elveszíteni azt, aki a legközelebb áll hozzád.