A legendás „Scorpions” és a „Maybe I, maybe you” dalukhoz készült híres videóklipp

A Scorpions egy német rockzenekar, amelyet 1965-ben alapított Hannoverben Rudolf Schenker. Ma ismertetni fogunk kedves olvasóinkkal néhány olyan tényt az együttessel kapcsolatban, amelyek nagyon kevesek előtt ismertek! A zenekar zenei stílusa, létrehozásának pillanatától kezdve a hard rocktól a heavy metalig terjedt. Annak ellenére, hogy az együttes összetétele többször megváltozott, az együttes frontembere változatlan maradt.

A Scorpions „hangja”, Rudolf Schenker az együttes egyetlen változatlan tagja. A zenekar egyik leggyümölcsözőbb időszaka a 80-as években volt, a Scorpions-nak sikerült kiadnia 5 csodálatos albumot. Legendákká váltak, népszerűségük a legnagyobb sztárokká tette őket.

1990-ben a Scorpions kiadta a Crazy World című albumot, amelyet ma az együttes legjobb albumaként ismernek el. Ami szimbolikus az az, hogy ez az album tartalmazza a „Wind of Change” című számot, amelyet a berlini fal történelmi lebontása és a Szovjetunió összeomlása inspirált.

Összességében 100 millió példányt adtak el a Scorpions lemezeiből, 18 stúdióalbumot és 74 kislemezt sikerült kiadniuk. Ezekből hat Scorpions kislemez világszínvonalon is hihetetlen sikereket ért el, munkásságuk több mint 200 alkalommal kapott arany- és platinalemez elismerést. Csillaguk van a hollywoodi hírességek sétányán, háromszor is elnyerték a World Music Awards díjat.