A tanárai azt mondták, szellemileg alkalmatlan az iskolára, de az édesanyja ezt nem fogadta el! Nem találod ki, kiről van szó!

Egyszer egy kisfiú egy a tanára által írt levéllel tért haza az iskolából. Az édesanyja amikor elolvasta a levelet sírni kezdett, majd felolvasta a levelet a fiának: „Az ön fia egy zseni, a mi iskolánk kicsi, nincsenek olyan tanáraink akik még taníthatnának valamit neki. Kérem tanítsa ön otthon a fiát, vagy keressen neki egy fejlettebb iskolát.”

Sok év telt el a fiú édesanyjának halála óta, egyszer a fiú hazatért és átnézte az édesanyja féltve őrzött, régi iratait. Akkor megtalálta a levelet is amit iskoláskorában írt a tanára az édesanyjának. A levélben ez állt: „Az ön fia retardált! Nem vállaljuk a taníttatását a mi iskolánkban a többi gyerekkel együtt. Azt tanácsoljuk, tanítsa ön otthon a fiát!”

A fiú Thomas Edison volt, akit úgy ismertek „A Menlo Parki mágus”, ő találta fel az izzót, illetve még számtalan felfedezése volt. Akkor ő már egy híres üzletember volt és a század leghíresebb feltalálója is egyben. Edison az eredeti levél elolvasása után sírt egy darabig aztán a következőket írta a naplójába: „Thomas Alva Edison egy szellemileg retardált gyerek volt. Az anyja hősiességének köszönhetően a század egyik legismertebb feltalálója lett.”

Becsüld meg az édesanyád, mert ő az egyetlen aki úgy szeret amilyen vagy. Az anya az a személy aki hisz benned még akkor is amikor a világ hátat fordít neked.

Nem tudni, hogy a történet valós, vagy csak legenda, de arra rávilágít, milyen fontos az édesanya bátorítása!