Csodás hír, a tudósok szerint a csokoládé segít a fogyásban!

Ezentúl nem csak azért fogunk csokoládét enni mert finom, hanem azért is mert egészséges – ezt bizonyítja egy kutatás. A kutatók szerint a csokoládé elengedhetetlen, ha fogyni szeretnénk, vagy meg akarjuk őrizni alakunkat.

A tudósok szerint, azoknak akik hetente legalább kétszer esznek csokoládét, alacsonyabb a testtömeg indexük, mint azoknak akik csak alkalmanként fogyasztják ezt az édes csodát.

A kutatásban részt vett orvos Shweta Bahsin szerint az eredmény sokak számára meglepő, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a csokoládéban sok a kalória. Így mindenki azt hiszi, hogy hizlal. A vizsgálatok szerint ha hetente két alkalommal csokit eszünk, egyszerűbben fogyhatunk. Arról nem számolnak be, hogy mekkora mennyiségű csokoládét kell fogyasztani ahhoz, hogy csak a jótékony hatásait élvezzük.

Azt azonban hangsúlyozzák, hogy egyre több bizonyítékuk van rá, hogy a csokoládé remek hatással van az egészségre. A fogyókúra folyamán pedig nem is annyira fontos, hogy mennyit eszünk, inkább az a lényeg, hogy mit eszünk. Így tehát aki fogyni szeretne, bátran ehet egy kis csokoládét.