Ez a csöppség túlélte az abortuszt. Világra jött a nehézségek ellenére is. Megható történet!

Nincs neve, nincsenek szülei és mintha nem is létezne. Ő egy koraszülött, aki mindezek ellenére életben maradt.

Ez a csöppség mindösszesen 940 grammos, még három hónapig az anyaméhben kellett volna maradnia. A tengerparti faluban élő 25 éves lány, a terhességének a 14 hetében kínai tablettákat kezdett el szedni, hogy elvetéljen.

A tablettákat még akkor is szedte, amikor a magzat mozgolódott a testében. Tovább mérgezte a magzatát, biztosra akart menni. Mindezek ellenére a szervezete ellenállt a 26. hétig. A csöppségnek még nem fejlődött ki teljesen több fontos szerve, csak az inkubátor tudta életben tartani. Ez a fontos életmentő berendezés biztosítja az oxigént és a hőmérsékletet a pici számára.

A csöppség (akit még magzatnak sem lehet nevezni) nem tud önállóan nyelni, azért hogy ne fulladjon meg, a szülőotthon intenzív osztályán katéteren keresztül szívják le a tüdejében felhalmozódott folyadékot.

Ha a pici túléli, csak akkor lehet azt mondani, hogy „gyermek” és csak ezt követően adhatnak neki nevet és születési anyakönyvi kivonatot. Az újszülött osztály vezetője szerint, annak ellenére, hogy a csecsemőt több hónapig mérgezték, nincsenek komolyabb fejlődési rendellenességei. 

A gyermeket 24 órás megfigyelés alatt tartják, minden szükséges orvosi ellátást és élelmet megkap. Az anya elhagyta a szülészetet, közvetlenül a szülést követően. Nem írta alá a lemondó nyilatkozatot, ezért az ilyen gyermeket nem tudják örökbe adni, kénytelen lesz gyermekotthonban felnőni.

Hamarosan ki fogják állítani a születési anyakönyvi kivonatát, ekkor válik majd teljes emberré.