Ezek a Kos jegy legnagyobb erősségei

A Kosok hatalmas energiával vetik bele magukat feladataikba, igazi küzdők, akik sosem adják fel, küzdőszellemük pedig számtalan remek tulajdonsággal párosul. Ezekből válogattunk.

1. Tele vannak energiával

A Kosokban igazi őserő lakozik, hosszú távon is képesek maximális erőbedobással dolgozni. Céljaikért mindent megtesznek, soha nem adják fel, és nem érik be kevesebbel. Nincsenek üresjáratok az életükben, az unalmat hírből sem ismerik, folyamatosan mozgásban vannak, ez élteti őket.

2. Nem félnek a kihívásoktól

A Kos nem csak azt tudja, hogy mit szeretne, hanem azt is, hogy hogyan érje el a vágyott célt. Hibákat ők is vétenek, és természetesen a kudarcok sem kerülik el őket, a Kosok azonban ettől nem hátrálnak meg, sőt, kettőzött erővel dolgoznak tovább. Képesek újratervezni, változtatni a stratégiájukon, ha szükséges, a hibák pedig nem visszavetik őket, hanem plusz motivációt adnak számukra.

3. Rendkívül aktívak szellemileg

Folyamatosan jár az agyuk, tele vannak ötletekkel, fantáziájuk élénk. A Kosok agya sosem pihen, sőt, azt élvezik, ha olyan feladatokat kell megoldaniuk, ami próbára teszi szellemi képességeiket. Problémamegoldó készségük átlagon felüli, és a tervezésben is kiválóak, ezért vezető pozíciók betöltésére is alkalmasak.

4. Remek az életszemléletük

Sokak által irigyelt tulajdonsága a Kosoknak, hogy minden helyzetből képesek talpra állni. Nem számít, mekkora pofont kaptak, felállnak, vesznek egy nagy levegőt, és folytatják, amit elkezdtek. Igazi küzdők, nem jellemző rájuk a panaszkodás, és a másokra mutogatás. Segítséget sem szívesen kérnek, szeretik egyedül megoldani a nehézségeiket.

5. Gyakran pártol melléjük a szerencse

Sportközvetítések során gyakran elhangzik, hogy a jó csapatnak van szerencséje, és az is köztudott, hogy Fortuna általában azok kezét fogja, akik sok erőfeszítést tettek a céljaik eléréséért. A Kosok nem félnek a kockázatvállalástól, de az eszük is a helyén van, ezért felesleges rizikót ők sem vállalnak. Nem félnek annyira a veszteségektől, mint a többi jegy, ezért hoznak többször kockázatosabb döntéseket, amik ha sikeresek, óriási hasznot hoznak a Kosok számára. Azt is tudják, hogy így vagy úgy, de elérik, amit akarnak, így az sem tántorítja el őket, ha egy rossz döntés következében átmenetileg kicsit távolabb kerülnek céljuktól. A Kosok gyakran szerencsések, de ezért a szerencséért keményen megdolgoznak.

6. Jól kijönnek az emberekkel

A Kos – akár nő, akár férfi az illető – könnyen megtalálja a hangot másokkal, különösen azokkal, akikkel hasonlóan gondolkodik az életről. Jó beszélőkéjük és lendületességük általában népszerűvé teszi őket. Azonban az sem zavarja őket, ha valaki másként látja a dolgokat, mert ilyenkor lehetőség kínálkozik egy építő jellegű vitára, ezt pedig imádják a Kosok, ugyanis ezek azok a helyzetek, amikor igazán megcsillogtathatják kiváló szellemi képességeiket. Két dolog bosszantja őket igazán: az igazságtalanság, és az, ha valakinek nincs véleménye, vagy nem vállalja fel azt.

7. Idősebb korukban is fiatalosak

Néha úgy tűnik, mintha a Kos jegyű embereken nem fogna az idő. Szellemi frissességük sokáig megmarad, de ugyanez igaz a megjelenésükre is. Ennek oka az lehet, hogy nagyon aktív életet élnek, nyitottak az újdonságokra, és úgy vélik, soha nem késő tanulni.

8. Nem halogatják a dolgokat

A Kos lételeme a pörgés, ezért munkáját és napi rutinfeladatait képes gyorsan elvégezni, aminek köszönhetően több szabadideje marad. A halogatás nem az ő műfajuk, nem is értik, hogy mások miért szöszmötölnek annyit, ahelyett, hogy egyszerűen megcsinálnák, amit meg kell. Úgy próbálnak élni, hogy a lehető legkevesebb időt vesztegessék el, azt szeretik, ha mindig van mit csinálni.