Ezzel a módszerrel szabadultam meg a mosógépben lévő vízkőlerakódástól! Szinte ingyen van és remekül tisztít!

A mosógép minden háztartásban megtalálható. Használatával időt spórolunk és megkönnyíti a munkánkat, ezért vigyáznunk kell rá, hogy évekig jó állapotban maradjon. Vannak olyan városok ahol a víz kemény, ezért a mosógépet is tisztítanunk kell, hogy eltávolítsuk a vízkőlerakódásokat.

Ma szeretnénk bemutatni nektek egy olyan módszert, amelynek alkalmazása évente háromszor elegendő ahhoz, hogy megtisztítsuk a mosógépet.

Használjunk citromsavat a tisztításhoz, ha a mosógépbe 3,5 kg ruha fér egy mosás alkalmával, akkor 2 tasak (100 g) citromsavra van szükségünk. Ha a mosógépbe 5 kg ruha fér, akkor növeljük az adagot, 150 g-re.

A citromsav a mosószertároló rekeszbe kerüljön, majd állítsuk be a gépet hosszú mosásra, magas hőfokon. A citromsav tökéletesen letisztítja a mosógép belsejében lerakódott vízkövet.

Ezt a módszert kipróbálhatjuk a vízforraló esetében is, tegyünk egy kanál citromsavat bele,  öntsünk rá vizet, forraljuk fel és hagyjuk kihűlni. Öntsük ki és a vízkőnek már nyoma sincs. Rögtön látni fogjuk az eredményt.