Gondoltam kipróbálom a sütőben sült szilvalekvárt

Számomra ez a megoldás hasonlít legjobban a rokonaim üstben főzött nagyon finom szilvalekvárjához…az így készült lekvár természetes, nincs benne zselatin, süteményeken, kalácson szépen tartja magát!! Nem folyik!!

Kaptam a bátyámtól egy kis „apró szemű” szilvát. Gondoltam kipróbálom a sütőben sült szilva lekvárt. Kicsit idegenkedtem tőle de gondoltam ha mindenkinek sikerül akkor nekem is kell, hogy sikerüljön. Mostam, daraboltam majd ment a 10 százalékos ecettel kikent magasabb falú tepsibe. A tetejére is pici ecetet szórtam de csak éppen picit. Semmit nem tettem bele, villanysütőbe tettem 150 fokra kb 2 órát. Mivel a méheket is meg kellett etetni így 2 óra múlva kikapcsoltam a sütőt. Majd etetés után még 1 órát sütöttem. Üvegeztem és most a kikapcsolt sütőben szárad a tetejük reggelig majd lapka rá és megy a helyére. Felhasználásakor lehet ízesiteni esetleg kis porcukor, fahéj vagy pici rum.

Anna: – Ecettel átöblitem a fazekat. Bele tettem a magozott szilvát. 160 Fokon 2,5 órán keresztül fedő alatt a sütőbe tettem. Majd levettem a fedőt és még 1 óráig a sütöttem! Aztán mehet az üvegbe.

Gézáné: – A szilvát kimagvalom, apróra vágom. Kb. 4 kg fér egy zomancos gaztepsibe. A sütőt 180 fokra felmelegítem. A szilvát csak egyenletesen elteritem, semmit nem teszek rá! !!!! Félóránként kiveszem. Kanállal atkeverem, egész sütés alatt többször is. . A sütőt 150 fokra vissza veszem. Nem ég le, még az oldala sem. Steril üvegekbe kb. 2-3 óra sütés után, ( látszik az állaga) forrón bekanalazni, szarazdunsztba teszem. Semmit nem teszek bele. Nagyon finom, cukor nélkül is édes. Nem volt tulerett a szilva. Jó sütést kívánok!

Julianna: – Én is villanysüttőbe csináĺtpam 6 órát sütöttem, óránként jól megkavartam nagyon finom lett, jó sűrű igazi szilva szilvalekvár!

Fotó: Melinda Bartokgulyas

Iza: – Én még minden üveg tetejére öntök 1 kávéskanálka rumot annyira jó tőle.😊

Iza: – Ecettel kikent tepsi bele darabolt szilva kicsi cukor rá ,alufoliával lefedni 3 óra 160 fok kivenni pici fahéj megkeverni vissza 1 óra 150 fok kivenni pici szalicin átkeverni mehet üvegbe lezárni, letakarni másnap polc ,isteni finom sokat csináltam.😋😍

Antalne Hajsz konyhájából!