A Google egy olyan fülhallgatót készített, amely azonnal lefordítja a világ 40 különböző idegen nyelvét!

És Ön ezt már meg is vásárolhatja.

A Google a világ vezető cégei közül elsőként létrehozta a „Bábel-hal”-t, közölte a Quartz Média.

Az új vezeték nélküli Pixel Buds fülhallgató valós idejű fordításra is alkalmas és összesen negyven nyelvet támogat.

A Pixel Buds viszont, csak egy Pixel okos telefonnal együtt fog hibátlanul működni. A készülék egy virtuális  segédhez, a Google Assistant –hoz kapcsolódik, amit a jobb fülhallgatón elhelyezett touchpad segítségével aktiválhatunk. Hangvezérléssel működik, például: a felhasználó kérése alapján képes adott zeneszámot lejátszani, felhívni valakit, vagy útközben navigálni.

Azonban a Google fülhallgató legérdekesebb funkciója a valós idejű fordítás. A Google által szervezett Pixel Buds bemutatón az egyik szereplő angolul beszélt, erre a másik svéd nyelven válaszolt.

A touchpad hosszú idejű megnyomásával a felhasználó a Google Assistant-tól tud segítséget kérni, például: „Segíts nekem Svédül beszélni.”

A készülék először lefordítja a kérést, és amikor a beszélgető partner svédül kezd el beszélni, azonnal lefordítja a szöveget (a Pixel telefonra telepített Google Translate funkció segítségével) a felhasználó anyanyelvére – és a fordítás azonnal hallhatóvá válik a fülhallgatóban. A program jelenleg 40 nyelvet támogat.

A Google Assistant emellett képes navigálni, internetes keresést végrehajtani és telefonhívásokat kezelni – a telefon kézbevétele nélkül!

A Pixel Buds három színben kapható – fehér, fekete és kék. Az ára 159 US dollár, egy feltöltéssel 5 órán keresztül használható. Ezt követően akár hordozható akkumulátorról is feltölthető.

A fülhallgatóra október 5-től már vesznek fel előrendelést.

Oszd meg azon barátaiddal ezt a cikket, akiknek szerinted szüksége van egy ilyen fülhallgatóra!