Hogyan teremtsünk vidám otthont dekorációs anyagokkal?

dekorációs anyag

A dekorációs anyag, vagy dekoratív, díszítő szövet, nagyon népszerű anyagnak számít a varrni tudó és szerető nők és férfiak körében, mert számos lehetőséget biztosítanak az otthonunk felfrissítésére. Szinte végtelen lehetőséget nyújt ez a dekorációs anyag, amely egy vastagabb és nagyobb súlyú pamutszövet lenvászonból.

A dekoratív szövet lehet egyszínű és mintázattal ellátott, így nincs nehéz dolgunk, amikor egy-két dekorációs termékkel szeretnénk kicsit felvidítani, felfrissíteni az otthonunkat. Ezek a dekortextilek sokoldalú felhasználást tesznek lehetővé. Készíthetünk belőlük asztalterítőt vagy táskát, de számtalan más lehetőséget is nyújtanak annak megvalósítására, hogy egy barátságos, hangulatos otthont teremtsünk kedvező áron. Mutatjuk is, hogy milyen dolgokat készíthetünk dekorációs anyagból!

Térelválasztó függönyt a gyerekek szobájába

Sok szülő dönt úgy, amíg kicsik a gyerekek, hogy éljenek, aludjanak egy szobában. Még akkor is, ha különböző neműek a csemeték. Aztán, amikor kamaszodnak, akkor vagy külön szobát kapnak a gyerekek, vagy a varrni tudó édesapa, édesanya egy térelválasztó függönyt készít a gyerekszobába. A dekorációs anyag erre is lehetőséget nyújt, hiszen remek mintás és színes anyagok közül szemezgethetünk. A gyerekek nemét, személyiségét és érdeklődési körét is figyelembe véve vásárolhatunk dekorációs anyagot. A választék széles, hiszen a kínálatban vannak madaras, kisállatos, csillagászati, virágos, leveles, pingvines-jegesmedvés, szarvasos, elefántos, focilabdás, térképes és más, szebbnél-szebb dekorációs anyagok, amelyek remek hangulatot teremtenek a gyerekek szobájába, amellett, hogy a térelválasztó függöny a funkcióját is maximálisan betöltik.

Ha a konyhát, az étkezőt és a nappalit választanánk el, akkor ehhez is találunk megfelelő dekorációs anyagot. Például a gyümölcsös, citromos anyagok remekül mutathatnak, akár térelválasztó függönyként is.

Falvédő a gyerekek szobájába

A falvédő is sok funkciót betölthet, nem beszélve arról, hogy milyen jókedvre derítheti a gyermekünket, ha olyan mintázatú anyagból készítjük el, amelyet ő maga választott. A dekorációs anyagokból varrt falvédő egyedi kialakítású felületet tesz lehetővé. A falvédő látványos megjelenést is biztosít, főleg, ha még párnahuzatot is készítünk a gyermekünknek ugyanolyan anyagból, vagy egy olyan anyagból, ami szintén elnyerte a tetszését, amikor együtt válogattunk vele a Bubulakovo webáruházban, ahol óriási választékát találhatjuk meg a dekorációs anyagoknak. Színben és mintázatban is széles a kínálat, így bizonyára mi magunk, illetve a gyermekünk is megtalálhatja a szívének oly kedves anyagot, ami aztán a szobáját díszíti.

Minden helyiségbe más és más asztalterítő

A tavasz közeledtével már azzal is megújíthatjuk, vidámabbá varázsolhatjuk az otthonunkat, ha szépséges asztalterítőket varrunk. A konyhába vagy az étkezőbe választhatunk gyümölcsös, gomba alakzatú, konyhai eszközöket ábrázoló, vagy evésre csábító motívumokkal ellátott dekorációs anyagokat, míg a nappaliba a letisztultabb, egyszerű mintázatú, vagy egyszínű anyagok közül válogathatunk.

A terasz színekbe öltöztetése

A dekorációs anyagok arra is lehetőséget adnak, hogy a teraszunkat is megújítsuk kicsit, hiszen ezek az anyagok ülőpárna és bútorszövet készítésére is alkalmasak. Ha odakint üldögélve szeretnénk a természet közelségét érezni, akkor választhatunk vadvirágos, kaktuszos, olajbogyós vagy pipacsos anyagot. De a farönköt, füvet, kavicsokat, vagy téglákat ábrázoló anyagok is nagyon alkalmasak a kerti bútorok megváltoztatására.