Kinek mi a véleménye arról, ha valaki az 5.x betöltése után tanulásra adja a fejét?

Azt mondják, a tanulást akármikor el lehet kezdeni. Vajon 50 éves kor felett sem késő? Tanulhatunk ilyenkor még nyelveket, vagy új szakmát? Esetleg le is diplomázhatunk?

Miért ne! Az 5. x még nem az öregkort jelenti. Ilyenkor az embernek általában már több ideje van, mert a gyerekek felnőttek, ezért már jóval kevesebb dolgunk van. Ma már rengeteg gyorstalpaló tanfolyam van, ahol néhány hónap alatt akár egy új szakmát is elsajátíthatunk. Rengeteg olyan szakma van, amihez nem kell éveken át tanulni. Ha pedig inkább a hobbinkra koncentrálnánk, akkor még sok időnk van agyagozni-, zenélni-, vagy festeni-, táncolni tanulni.

Aki szeret utazni, akár új nyelveket is tanulhat. Ha motiváltak vagyunk, van valami amit szeretnénk megtanulni, akkor miért ne foghatnánk hozzá? Az életkor csak egy szám. 50 éves kor felett már tapasztaltabbak vagyunk, talán több a türelmünk, így lehet, hogy még könnyebben is menne a tanulás, mint korábban.

Ha vannak álmaid, soha nem késő, hogy megvalósítsd őket. Mindegy, hogy sütni akarsz megtanulni, vagy idegennyelven szeretnél végre beszélni, a búvárkodás rejtelmeit akarod elsajátítani, vagy éppen most jöttél rá, hogy egész életedben más szakmában szerettél volna dolgozni, soha nem késő, hogy nekiláss!

Ne mondj le saját magadról és az álmaidról, csak azért, mert elmúltál 50 éves.

Van kedved és türelmed tanulni? Mit szeretnél elsajátítani?