Különleges ajándékkal leptük meg édesanyámat a születésnapján, de nem gondoltam, hogy mi lesz belőle

Az édesanyámnak most volt az 50 éves születésnapja, a férjemmel úgy döntöttünk, hogy nem háztartásbeli cikket fog kapni ajándékba, hanem pénzt.

Összegyűjtöttünk 2000 eurót, beletettük egy borítékba majd átadtuk az édesanyámnak, ajánlottunk neki néhány olyan helyet ahová nyaralni mehet. A bátyám aki már a második feleségével élt, egy csillárt ajándékozott neki a születésnapjára, azt hiszem ezt ajándékba kapták az esküvőjükön. Az édesanyánk, szinte mindig lemondott mindenről azért, hogy nekünk mindenünk meglegyen, egyedül nevelt minket.

Az apám elhagyott minket akkor amikor én 1 éves voltam, a bátyám pedig 3. Beleszeretett egy másik nőbe, elment tőlünk azóta nem is láttuk őt. Az anyám nagyon örült a tőlünk kapott ajándéknak, meg is kérdezte, hogy hova kellene menjen a tengerpartra vagy máshová.

A születésnapot követő második napon az anyám sírva telefonált és bocsánatot kért tőlünk. Azt mondta, hogy a bátyám balesetet okozott egy férfinak aki kórházba került és pénzt kér azért, hogy ne jelentse fel őt a rendőrségen. Ha a bátyám nem fizet akkor börtönbe kerül. Nagyon érdekes, hogy ez az ember pontosan 2000 eurót kért a bátyámtól.

Az anyám persze odaadta neki a pénzt, nem akarta, hogy a fiát bezárják. Mi a férjemmel szinte sokkot kaptunk, telefonáltam a bátyámnak aki ugyanazt a történetet mesélte el a balesettel kapcsolatban mint az anyám. Elfogadtuk ami történt, úgy gondoltuk, hogy ilyen bárkivel megtörténhet.

Eltelt egy hét amikor megtudtam, hogy semmilyen baleset nem történt, a bátyám és a felesége becsapta az anyámat és minket is. A pénzt amit anyámtól kaptak már elköltötték, új ruhákat vettek és egy drága telefont. Nem is találok szavakat, ez egy olyan kényelmetlen helyzet, az anyám mindig minden jót megadott nekünk, soha nem volt üdülni sehol sem. Az anyámnak nem mondtam semmit, de a bátyám vissza kell adja ezt a pénzt.