Legenda egy bölcs nőről, aki mindent elért amit csak akart!

A most következő legenda egy őskorban élt nőről szól, aki egy törzs tagja volt. Ez a legenda generációról – generációra szállt, az édesanyák mindig továbbadták a leányaiknak.

Ez a törzs a vadászatból tartotta fent magát, a nők is ugyanúgy vadásztak, mint a férfiak. A törzs nem látott élelmet már 10 napja, mindenki erőtlen és elkeseredett volt, a vezérük próbálta vigasztalni őket. Egy barlangban ültek és vártak, amikor egy kiéhezett tigris üvöltésére lettek figyelmesek. A törzs csapdába került, a barlang elhagyása egyenlő lett volna az öngyilkossággal.

Egy nem várt pillanatban a törzs egyik nő tagja így szólt a törzsfőnökhöz:

Erős harcos vagy, a sebességed fantasztikus, ami a mi védelmünket is szolgálja, még egy tigris sem tudna elkapni! A nő szavai szinte erőt adtak a törzsfőnöknek, el is feledkezett az éhségről. Mi csak terhet jelentünk a számodra, ha egyedül vagy könnyebben meg tudod ölni a tigrist, mint 10 nővel mögötted, akiket meg kell védened. Az állat annyira meg lesz lepődve amikor meglát téged a barlangból kijönni, hogy a lándzsád rögtön át szúrja a szívét, még mielőtt ő egy lépést tenne feléd. Te megölöd őt, mi megesszük és elmegyünk innen egy biztonságos helyre. Én ezt tudom!

A törzsfőnök mozdulatlan maradt és nem válaszolt a nőnek, mindenki csodálkozott. A következő reggelen a törzs tagjai hangos üvöltésre ébredtek. Belépett a barlangba a törzsfőnök, véresen, de nem az ő vére volt, a tigris vérének nyomai voltak a kezein.

Azon a reggelen a törzsfőnök csendben kiosont a barlangból és látta, hogy a tigris alszik. Ekkor ő felmászott a sziklára, rágördített egy nagy követ, utána lejött a szikláról és szíven szúrta a megsebzett állatot. A győzelem annyira egyszerűnek tűnt, hogy szinte senki sem akarta elhinni.

A múltban a vadászat, a mindennapi táplálék megszerzése sokszor emberi áldozatokat követelt, ezért a megszerzett húsnak keserű íze volt, az elveszített ember miatt. A törzsfőnök megértette milyen sokat jelentett számára az, hogy a nő hitt benne.

Miután végeztek az evéssel, a nő ismét így szólt a törzsfőnökhöz: Te egy igazi főnök vagy, mert megmentettél és megetettél minket. Jó harcos vagy! Én mindég emlékezni fogok a bátorságodra. Kérlek vigyél minket olyan helyre, ahol biztonságban leszünk. Ennek a nőnek a bizalma és a hite meghódította a férfit, érezte, hogy erre a támogatásra és bizalomra van szüksége élete minden hátralévő napján.

Egy év múlva a nő altatódalt énekelt a gyermekének, melynek a következő a lényege: ” Amikor felnősz válassz magadnak egy olyan férfit, akiben tiszta szívedből megbízol. A férfinak szüksége van a te hitedre úgy, ahogy minden embernek a levegőre. Neki szüksége van rád ahhoz, hogy hős legyen. Higgy benne és hozd tudomására minden nap ezt a hitet, szavakkal és tettekkel.”

Azt kívánjuk nektek, hogy boldog családban éljetek, ahol a szeretet és a bizalom a legfontosabb. Higgyetek és bízzatok egymásban!