A louisianai hajósoknak nagyon ritka látványban volt részük: egy rózsaszín delfint láttak felbukkanni a habok közül

Pinkie, a legendás rózsaszín delfint évek óta úszkál Louisiana környékén, egyedülálló bőrszínével emberek tömegeit kápráztatva el.

A delfineknek általában rózsaszín a hasuk, de hogy az egész testük rózsaszín legyen, az elképesztően ritka. A tudósok szerint az ilyen delfinek albínók, azaz a szervezetük nem termel pigmentnek nevezett kémiai anyagokat, melyektől szürke színűket kapnák. Azonban ezt leszámítva Pinkie egy teljesen normális delfin.

Egészen a közelmúltig senki sem volt képes megállapítani Pinkie nemét – bár sokan rögtön ráfogták, hogy lány, csupán rózsaszín színe miatt. Azonban nemrég valaki elég közel tudott kerülni hozzá, hogy lencsevégre kapja a párzási időszak alatt.

Eric Rue, egy charter hajó kapitánya készített felvételeket róla a louisianai Charles Lake körül. Bár közel 10 éve ismerősök egymás számára – Pinkie gyakran 3 m-rel úszik a hajó mellett -, 2015-ben a kapitány végre rájött, hogy hím vagy nőstény delfinnel kötött-e barátságot. “Rengeteg fotót készítettem és biztos vagyok benne, hogy Pinkie lány. Azt hiszem, én vagyok az első, aki látta őt és fotókat is tudott készíteni róla.” – nyilatkozta Rue kapitány.

Most, hogy Pinkie nemével kapcsolatban megoldódott a rejtély, felmerül még egy kérdés: Pinkie vajon várandós? Ki tudja, talán idővel kis rózsaszín delfineket is láthatunk!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=30&v=3l3kYNQUZqk