Madártej jó sok habbal (villámgyors mikrós változat), nem lehet elrontani ezt a fenséges finomságot!

A mikrózott habú madártej elkészítése egyáltalán nem bonyolult, érdemes kipróbálni. Ha szereted a madártejet, de sokszor összeesik a hab főzés közben, érdemes kipróbálnod ezt a finomságot. A mikrós madártej gyorsan elkészíthető és nem lehet elrontani, azonban annyira finom, hogy egyszerűen senki sem tud betelni vele!

Hozzávalók

  • 1.4 l tej,
  • 4-5 db tojás,
  • 5-6 evőkanál cukor ízlés szerint (vagy édesítőszer),
  • 3 cs. vaníliás cukor,
  • 1 cs. vaníliás pudingpor (de ez kihagyható, akkor használjunk több tojást. 2 dl tejhez 1 db tojás kell.).

Elkészítés

A videóban megtekintheted, hogyan készül a finom madártej. A feliratokat is kapcsold be.


A tojások sárgáját 4 kanál cukorral, 2 cs vaníliás cukorral, pudingporral, 1 dl tejjel simára keverjük.

A többi tejet főni tesszük. Mielőtt felforrna, takarékra tesszük és pár kanállal a tojásos masszához keverünk belőle, majd hozzáöntjük a masszát a tejhez. Állandóan kevergetve lassú tűzön, pár perc alatt kissé besűrítjük. Mielőtt forrna, vegyük le a tűzről és tegyük hűlni. Így is fog még sűrűsödni kicsit. (Én hideg vízbe állítom az edényt, mer így gyorsabban kihűl.)

A tojások fehérjéből 1 kanál cukorral, 1 vaníliás cukorral kemény habot verünk. 1 lapos tányért vízzel kiöblítünk és rá szaggatjuk a habot. Ne tegyünk túl közel egymáshoz, mert még kicsit nőni fognak. Mikróba magas fokozaton 1 percig és netovább mikrózzuk! A saját gőzébe szépen megfő. A lehűlt madártejet átkeverjük és tálba borítjuk. A habot rárakjuk a tetejére. Jó étvágyat hozzá!

Gazdagné Djinisinka Margit‎ receptje!