Minél több időt töltünk szabadságon, minél többet nyaralunk, annál hosszabb életre számíthatunk, a kutatók szerint!

Egy ember éves szabadsága legalább három hét kellene legyen. Egy nem rég elvégzett tanulmány szerint, a hosszabb szabadság hozzásegítheti az embereket a hosszabb élethez.

A kutatók véleménye szerint egy kiegyensúlyozott étrend és a rendszeres sport nem elegendő, amikor a stresszről van szó.

Egy 40 évvel ezelőtt végzett felmérés szerint, azok a személyek akik legalább három hetet pihentek minden évben, tovább éltek.

” Egy egészséges életstílus nem elegendő a munkahelyi stressz legyőzésére, a szabadság a legjobb a stressz kezelésére.”- nyilatkozta a Helsinki egyetemen dolgozó, Shtonberg professzor.

Van egy maréknyi diód és mazsolád? Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Finom puha süteményt készíthetsz belőle

Ezen a kísérleten (1970-ben kezdődött) 1222 középkorú férfi, akik 1919 és 1934 között születtek vett részt, akik rizikó csoportba tartoztak, magas volt a szívbetegség kialakulásának esélye nálunk, a magas vérnyomás, a dohányzás miatt.

A kísérletben résztvevő személyek fele rendszeresen sportolt, egészségesen étkezett, és le kellett mondjon a dohányzásról. A második csoport pedig csak annyit kellett tegyen, hogy három hetet töltsön szabadságon.

Azoknak az embereknek akik három hétnél kevesebbet pihentek egy évben, 37 százalékkal nagyobb volt az esélyük arra, hogy hamarabb elhalálozzanak, mint a többiek.

“A munka ártalmait főleg azokon a személyeken lehetett észrevenni, akiknek kevesebb ideig tartott az éves szabadsága. Az általunk végzett kutatás során azt vettük észre, hogy azok a személyek, akinek kevesebb szabadsága volt, többet dolgoztak és kevesebbet aludtak, mint azok a társaik, akiknek hosszabb volt a szabadságuk.”

A tanulság pedig az, hogy pihenjünk többet és ne vegyük ki az évi szabadságunkat több részletben, hanem tartson az a szabadság legalább három hétig és menjünk minél többször nyaralni!