Mióta ezt kipróbáltam a fürdőszoba gyönyörű és tiszta! 7 felbecsülhetetlen takarítási tipp!

A mai aktív világban minden háziasszony azt szereti, ha rövid idő alatt kitakaríthatja a lakást.

A takarítás megkönnyítéséhez létezik néhány olyan egyszerű módszer, amelyhez nem szükséges vegyszereket használni, egy szelet citrom, egy kevés szódabikarbóna tökéletesen letisztítja a felületeket, még a fürdőszobában is.

Fürdőszoba takarítása tisztítószerek nélkül

1. Hófehér fürdőkád

A fürdőkádon található sárga foltok eltávolításához készíthetünk saját kezűleg egy mosószert. Oldjunk fel 4 liter meleg vízben 1/2 pohár ecetet, 1/4 pohár szódabikarbónát, majd ezzel a keverékkel mossuk ki a kádat és hagyjuk állni rajta 15 percig. Ezután öblítsük ki hideg vízzel, az eredmény elképesztő.

2. Tiszta zuhanyzó

Egy idő után a zuhanyzórózsából már nem folyik úgy a víz, ahogy kellene, de ez nem azt jelenti, hogy ki kell cseréljük .Az ecet megoldást jelenthet a problémánkra. Ha a zuhanyzórózsa rögzítve van, akkor tegyünk ecetet egy zacskóba, majd kössük rá úgy a zuhanyrózsára, hogy egészen ellepje. Hagyjuk állni 2 órán át, majd öblítsük le meleg vízzel.

3. Ragyogó tükör

A tükör nagyon könnyen megtisztítható, különleges tisztítószer nélkül. Keverjünk össze ecetet, szódabikarbónával, majd permetezzük rá a tükörre és töröljük át egy szivaccsal.

4. Tiszta vécécsésze

Készítsünk egy keveréket 60 ml meleg vízből, 30 g szódabikarbónából és 20 ml citromléből. Vigyük fel ezt a keveréket a vécécsésze belső felületére, hagyjuk rajta állni 2 órát, majd tisztítsuk le a vécékefével. Ez a keverék eltávolítja az összes piszkot és a lerakódott vízkövet is.

5 A vécékefe

A vécékefe az egyik legpiszkosabb tárgy a fürdőszobában, de egy egyszerű módszer használatával szépen megtisztíthatjuk. Tegyük a kefét egy olyan műanyag dobozba, amelyet használat után kidobunk. Töltsünk a dobozba mosogatószert, majd adjunk hozzá 1/2 pohár szódabikarbónát, 2 kanál sót, 1/4 pohár ecetet és forró vizet. Ebbe a keverékbe állítsuk bele a vécékefét, egy óra elteltével olyan lesz mintha új lenne.

6. Fém felületek tisztítása

A rozsdától megszabadulni könnyebb mint gondolnánk. Szórjunk egy kevés sót az oxidálódott felületekre, majd öntsünk rá citromlevet. A citromlé feloldja a rozsdát, a só pedig felszívja. Ezt a műveletet este végezzük el, hogy a só és a citromlé egész éjszaka rajta legyen a problémás felületen, reggel pedig öblítsük le a felületet hideg vízzel.

7. Tiszta mennyezet

A por könnyen eltávolíthatóak a mennyezetről, ha egy seprűre egy puha portörlőt tekerünk és azzal töröljük át.

Próbáljátok ki ti is a fentiekben említett praktikákat, hogy a takarítás könnyebbé váljon.