Mit viseljünk férfi bomberdzseki mellé? Három tipp a legmenőbb stílusért

férfi bomberdzseki
férfi bomberdzseki

Amikor meghalljuk a bomberdzseki kifejezést, lehet, hogy azonnal szélsőséges csoportok jutnak eszünkbe, akik jelképként hordták a bombert katonai bakanccsal. Pedig a bomberdzseki egy igen divatos és népszerű viselet amióta csak megszületett. Az ötvenes évek elején az amerikai pilóták iránti tiszteletből elkezdték azt a civilek hordani.

Azóta sokféle stílusú bomber született, pontosan emiatt pedig igen változatos viselhetőek igény szerint. A mai napig trendinek számítanak annak köszönhetően, hogy meleg, tartós és férfias darabok. A Bolf.hu oldalának kínálata jól ábrázolja, milyen széles választék áll rendelkezésünkre a különféle színű és fazonú bomberdzsekiket illetően. Garantáltan mindenki megtalálja köztük a saját stílusához illő darabot. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen stílusokkal találkozhatunk a piacon manapság.

Klasszikus bomberdzseki – sportos elegancia

A férfi bomber alapdarabja nem sokat változott a valódi katonai kivitelezés óta, ezért egy lazább, sportosabb, ugyanakkor mégis férfias stílust követ. Ezek a darabok bármilyen farmerrel kiválóan mutatnak. Kirándulások alkalmával egy stílusosabb túranadrághoz is remekül mennek bakanccsal. A klasszikus bombert kiválóan lehet hétköznapi viseletként közösségi programokhoz hordani. Ennek a típusnak általában két változata ismert: prémes és prém nélküli. Előbbi remekül mutat a farmernadrág mellett különféle ingekhez. Ezért az ingek nagy kedvelőknek igazán jó választás lehet irhával kombinált bomber.

Sportos, vékony bomber – egyenes szabás utcai viseletekhez

A bomberek különféle változatai között megtalálhatjuk a vékonyabb, egyenesebb szabásvonalú fazonokat. Ezek kevésbé pufi hatásúak, ezért jobban mutatnak stílusosabb öltözetekhez. Különféle színekben és mintákba elérhetőek számunkra. Remekül állnak sneakerhez és más utcai cipőkhöz egyaránt. Ezen túl a vékonyabb típus nagy előnye, hogy hűvösebb tavaszi vagy nyári estéken könnyedén bedobhatjuk őket a hátizsákba. Ezek között egészen melegítőfelső jellegűeket is találhatunk akár.

Elegáns bomber – letisztult fazonok bőrből

A bomberdzsekik napjainkban már olyan fazonban is elérhetőek, amelyek minimalista, letisztult stílusú eleganciát követnek. Főleg átmeneti dzsekinek alkalmasak, ezen darabok némelyike ugyanis már inkább a bőrzakóra emlékeztet. Nincs tehát vastag bélésük, mint a téli bombereknek. Remek univerzális darabnak számítanak, mivel a farmernadrágon kívül elegánsabb szövetnadrágokhoz is tökéletesen viselhetőek. A manapság divatos slim nadrágok mellé szinte elengedhetetlen darabnak tekinthetőek. Egyszerre képviselik a hanyag eleganciát és a trendiséget, ugyanakkor megtartották az alapdarab férfias vonásait, ezért minden öltöztetnél segítenek a maszkulin jelleget kihangsúlyozni.

Az első két kategóriában pedig találhatunk stílusos steppelt dzsekiket a piaci kínálatban, így a most visszatérőben lévő régi stílusú elemet felvonultatva kiválóan tartják a lépést a kor divathullámával.