Sütőben sült töltött paprika, egyszerű, fenséges és megunhatatlan

A hagyományos töltött paprikát általában mindenki szereti. A sült variációja is elképesztően finom, ezért érdemes kipróbálni. A tölteléke lehet olyan, mint a hagyományos töltött paprikáé, de akár kerülhet bele zöldség is, tetszés szerint variálható.

Elkészítése:

Ahogy készítettem: először az “ágyat” az edénybe ami: 2 hagyma, 4 paradicsom és kb. 1/2-ed angolzellert felszeleteltem, sóztam, borsoztam és egyenletesen elterítettem. A paprikákat hagyományosan megtöltöttem, azzal a különbséggel, hogy a rizst előre megfőztem. 250 fokon sütöttem lefedve 30 percet, utána fedő nélkül 200 fokon egy órát. (A sütési idő sütő függő.) Vizet nem kell rá önteni, mert a zöldségek engednek annyi levet, amennyi kell ahhoz, hogy finom puha legyen. Ha nincs megfelelő edényed, amiben megsüthetnéd, tepsiben is el lehet készíteni, de ekkor alufóliával kell beborítani a tetejét.

Nagy sikere van, krumplipürével tálaltam és a zelleren kívül minden saját termés. Belecsempésztem egy cukkinit is 4 darabban!

Debreceni Forró Katalin receptje és fotója, amit a Ketkes – Mit főzzek holnap? Recept ötletek tőletek csoportban osztott meg velünk.