Modern és hangulatos nappali kialakítása

A belsőépítészeket a modern stílusú, mégis nagyon meleg és hangulatos nappali kialakításáról kérdeztük.

Belsőépítészek tanácsai alapján

A belsőépítészeket a modern stílusú, mégis nagyon meleg és hangulatos nappali kialakításáról kérdeztük.
A nappalinak barátságosnak kell lennie, mert itt töltjük időnk nagy részét, tehát a stílus is
fontos.

Színek, amelyek felmelegítik a hangulatot

Főleg a modern és kortárs bútorok esetében fennáll annak a veszélye, hogy túlzásba viszik a letisztult, semleges, hideg színek, pl. a szürke használatát. Ezáltal a belső terek kevésbé tűnhetnek otthonosnak, hívogatónak. Míg egyes színek meleg árnyalatúak, mások hideg árnyalatok. Manapság a semleges színek használata a nappaliban a legnagyobb trend, de érdemes megfontolni a meleg tónusok használatát is, az okker vagy a zsálya zöld is nagyon stílusos.
A rózsaszín jól kombinálható a zölddel, ami, lehet, hogy többek számára túl bájosnak és túl romantikusnak tűnhet, de valószínűleg megváltoztatják véleményüket javaslataink után.
Ha valaki nem igazán szereti a határozott színeket, ki lehet próbálni a fehér különböző árnyalatait.
Nagyon kellemes hatást érhetünk el, a vajszín, a törtfehér, a bézs, vagy a cappuccinó színek alkalmazásával, így megteremthetjük a megfelelő alapot a pihenéshez és a nyugalomhoz.

Hangminőség

Ahhoz, hogy a nappali barátságos legyen, nagy figyelmet kell fordítani az akusztikára. Általában a nappaliban van egy szép síkképernyős TV vagy egy audio és hifirendszer a zenéhez, vagy akár
podcastok és hasonlók felvételéhez. Ahhoz, hogy életterünk modern legyen, a legjobb technológiára van szükségünk, a digitális eszközök, például okostévék és otthoni eszközökhöz csatlakoztatott egyéb kiegészítők, hangasszisztensek.
A nappali hangjai azonban nem zavarhatják a lakás többi helyiségét. Az sem mellékes, hogy a zenehallgatás, vagy a filmnézés során milyen minőségű a hangzás. Ahhoz, hogy tökéletes minőségben tudjunk zenét hallgatni, podcastot készíteni, vagy akciófilmet nézni, szükségünk van akusztikai hangelnyelő panelekre, basszuscsapdára, ajtófüggönyökre amelyek tompítják és elnyelik a basszust a tökéletes hang- és zenei élmény érdekében.
Nemcsak akusztikai panelekkel javíthatunk a nappali hangzásán. Akusztikai szőnyegek és vastag hanggátló függönyök segítségével tovább optimalizálhatjuk az akusztikát. A függönyök és a szőnyegek széles színválasztékban kaphatók, így biztosan mindenki megtalálja a szobához illő színt.

Használjunk sok-sok zöldet

Ezúttal nem a nappali árnyalatairól és színeiről beszélünk, hanem a zöld szobanövényekről.
Növényekkel enyhíthetjük a modern, minimalista nappali túlzottan rideg és minimális tónusait. Helyezzünk el bátran zöld szobanövényeket a nappaliban, mert a különböző növényeket a belsőépítészetben előszeretettel alkalmazzák. A modern nappaliban ez nagyon otthonos
hangulatot kelt, a növényeket kétféleképpen is elhelyezhetjük. Az egyik megoldás, ha egy nagy levelű növényt teszünk a sarokba, a kanapé mellé.
A másik ötlet, hogy olyan növényeket válasszunk, amelyek sűrű lombozattal rendelkeznek. Ebben az esetben lelógathatjuk a növényeket, szép kaspókban, tartókban a mennyezetről. Alternatív megoldásként a vázákat tegyük magas bútorokra, vagy rögzítsük fel őket a falra, a leereszkedő lombozat igazán esztétikus látványt nyújt és nagyon barátságos környezetet teremt. Ezzel a kis trükkel finomíthatunk, lágyíthatunk a a modern bútorok szigorúbb formáin, és a kényelmet is növelhetjük.