Ne használd a telefonod töltés közben! Mi figyelmeztettünk!

Bár a mobiltelefonok ritkán okoznak sérülést, ilyen esetek mégis előfordulnak. Gabbi Fedro, egy 13 éves lány komoly égési sérülést szenvedett egy túlmelegedett telefontöltő miatt. Egész pontosan másodfokú égési sérülései lettek. Egy átlagos készüléket használt, amit karácsonyra kapott. Az édesapja kiabálást hallott a lány szobájából és a lány már rohant is le a lépcsőn, miután a baleset történt a nyakával. Édesanyja úgy fogalmazott, lányának akkora fájdalmai voltak, hogy hisztérikusan sikoltozott.

Nem ez az első eset, hogy a telefontöltő sérülést okoz!

A legtöbb sérülést a túlmelegedett lítium ionos töltők okozzák, melyek elégnek vagy felrobbannak.

2014-ben egy meghibásodott USB telefontöltő megrázta Sheryl Anne Aldeguert, egy ausztrál édesanyát, aki töltés közben fülhallgatón keresztül beszélt telefonon. Telefonja be volt dugva a konnektorba. Az áramütés hatására a nő életét vesztette. Az eset felkeltette a közvélemény figyelmét és arra késztette a hatóságokat, hogy ellenőrizzük a forgalomba helyezett telefontöltőket.

Sajnos, ez a két eset nem minden.

  • A Sydney Morning Herald szerint egy telefontöltő volt a felelős egy nő haláláért 2 évvel ezelőtt. A nő halálos áramütést szenvedett, miközben egy meghibásodott töltőn lévő telefonon beszélt.
  • Az egyik legnagyobb mobilgyártó szerint 2013-ban egy kínai nőt ütött agyon az áram egy rossz töltő miatt. A mobilgyártó  ígéretet tett, hogy kivizsgálja az ügyet és kínai weboldalán figyelmeztetést tett közzé, amiben arra kérte a fogyasztókat, hogy ne használjanak harmadik fél által gyártott töltőket.
  • 2010-ben Colorado államban egy kisgyerek harmadfokú égési sérülést szenvedett, miután a szájába vett egy USB kábelt. A Denver Channel szerint a kábel be volt dugva egy laptoba az adott pillanatban.

Másrészt azonban, ha egy jól működő telefont használunk egy jól működő telefontöltővel, az nem feltétlenül veszélyes. Világszerte rengetegen töltik a telefonjukat napközben többször is és közben használják, mégsem szenvednek sérülést. Mi több, elengedhetetlen töltés alatt is használni a telefont, hiszen az emberek egész nap beszélnek rajta és arra az időre sem mellőzhető, míg töltődik.

Ne felejtsd el, hogy oszd meg a cikket barátaiddal és családoddal a Facebookon, mivel lehet, hogy valakinek segítségre van szüksége!