Néhány szóban az achát hatásairól

achát hatása
achát hatása

Az achát hatása, legyen szó a fizikai, a lelki vagy a szellemi állapotunkról, tipikusan az a téma, amiről napestig lehetne beszélni – és talán még akkor sem érnénk e kétségtelenül izgalmas topik végére.

Már az ókorban is nagy szerepet nyilvánítottak neki

Az achát hatása már az ókori embereket is megihlette – sokan szerencsehozó amulettként viselték ezt az igencsak mutatós ásványt. A gyönyörű és roppant változatos külső jegyeket produkáló ásványt gazdagság-bevonzó energiával ruházták fel, az arabok pedig úgy tartották, az achát ékszerként vagy amulettként való viselésével képesek megkülönböztetni az igaz barátokat a hamisoktól.

A csodaszép ásvány lelki hatásairól

Úgy tartják, az achát hatékonyan oldja a stresszt, megtisztíthatja az auránkat. Az acháttal könnyebben legyőzhetjük a félelmeinket, az bátorsággal ruházhat fel minket, így a hétköznapok során is zökkenőmentesen hidalhatjuk át az akadályokat. Az ásványok erejében hívő személyek előszeretettel hangoztatják az achátról, hogy nemcsak az újrakezdéshez nyújt erőt, de bátorságot és reményt is szolgáltat a viselőjének.

Egyensúlyt teremt

Az achát támogathatja a bennünk élő jin és jang energiák balanszát is. Egyensúlyt teremthet és nyugalmat hozhat a stresszes, zaklatott mindennapokban.

Az achát hatása az egészségünk tekintetében

Az ásvány erősítheti az immunrendszerünket is, így a szervezetünk könnyebben megbirkózhat a fertőzéses megbetegedésekkel. Ékszerként való viselése optimalizálhatja az emésztőrendszer működését, helyreállíthatja a bélflóra egészséges állapotát. Hatékonyan alkalmazhatjuk továbbá a különféle hasnyálmirigy és nyirokrendszer panaszok esetén is. Az achát erősítheti a szemeket, sőt, bőrbetegségek esetén is bevethető.

Az achát a várandós hölgyek egyik kedvenc ásványa  

Az achát a várandós hölgyek körében is nagy népszerűségnek örvend. A közvélemény szerint, az ásvány támogathatja a magzat megfelelő növekedését, ezen kívül pedig segíthet leküzdeni az áldott állapotban lévő hölgyek egyik nagy mumusát, a folyamatos hányingert is.