A parafenomén szerint, ha nem szabadulsz meg sürgősen ezektől a szokásaidtól, örökre szegény maradsz!

Meglehetősen gyakran előfordul, hogy bár az emberek hosszú évek alatt próbálnak gazdagokká válni, de ez valahogy sehogy sem sikerül nekik. Panaszkodnak a kevés fizetésre, a rossz főnökre, a kevés munkára. De elképzelhető, hogy a kudarc oka nem is ezekben keresendő?

Alexander Sepsz, a híres „Parafenomének csatája” televíziós verseny egyik nyertese megosztott a hivatalos honlapján egy listát azokról a szokásokról, melyek szerinte meggátolják az embereket abban, hogy gazdagok lehessenek. A Ketkes.com szerkesztősége úgy döntött, hogy megosztja kedves olvasóival ezeket a tanácsokat, melyek tulajdonképpen triviálisak. Ezt mindenkinek tudnia kell!

Rossz szokásaink, melyek a gazdagodás útjában állnak

1. A panaszkodás

Ez a legrosszabb szokás az összes közül, melyet gyakorlatilag az emberek 100 %-a elkövet. Ha egyfolytában panaszkodunk, hogy nem elég a pénzünk, hogy mennyire szerencsétlen az életünk, tudatalattink automatikusan ennek megfelelően fog működni. Agyunk teljesen rá fog hangolódni a kudarcra és a szegénységre.

Régóta ismert, hogy a gondolatiság bizony anyagi természetű. Ha egyfolytában azt hangoztatjuk, hogy mennyire szegények vagyunk, az valóban így is lesz. Minél többet panaszkodik valaki saját életére, az annál rosszabbá válik. Sepsz szerint a pénz sosem fog a sopánkodó emberekhez menni.

2. Mindent és azt is azonnal akarjuk

Valószínűleg mindenki foglalkozott már az alábbi kérdéssel: „Hogyan gazdagodhatnék meg gyorsan?” Viszont ahhoz, hogy meggazdagodjunk, bizony sok erőfeszítésre és sok időre lesz szükségünk. Semmit sem érünk el azonnal, semmi sem sikerül rögtön és gyorsan. Csak az válhat gazdaggá, aki nem fél a kitartó munkától, a rizikótól és attól, hogy hibázik.

3. Keményen dolgozunk, de nem szeretjük azt, amit csinálunk

A parafenomén szerint sosem érünk el sikert abban a munkában, amit nem szívesen és nem élvezettel csinálunk. Ahhoz, hogy pénz álljon a házhoz, azzal kell foglalkozni, amit valóban szeretünk csinálni.

4. Az irigység…

Az irigység eddig még senkinek se segített gazdaggá válni. Ez a felettébb káros szokás az embert belülről emészti, így sokszor egyedülállóvá és beteggé is válik tőle. Ha valaki csak a mások sikerére gondol egyfolytában, nem is juthat ideje arra, hogy a saját terveivel, azok végrehajtásával, sikerével is foglalkozzék.

5. A spórolási szokásaink

Ahhoz, hogy valóban gazdaggá válhassunk, teljesen el kell tudnunk felejteni, hogy a gyermekeinken, az egészségünkön vagy a tanuláson spóroljunk! Ezeken tilos spórolni! Ugyancsak nem éri meg mindig mindenből a legolcsóbbat venni. Ha minden garast a fogadhoz versz, attól még nem fogsz meggazdagodni. Ez persze nem jelenti azt, hogy a felelőtlen költekezés a megoldás, de néha igenis, meg kell magadnak engedni a drága és vágyott dolgokat is.

6. Az elpocsékolt idő

Tudnunk kell az időnket helyesen beosztani! Az sosem fog meggazdagodni, aki céltalanul tölti el az idejét. Sepsz azt állítja, ne vesztegessük a drága időnket, ha ötletünk van, azonnal kezdjük el megvalósítani!

7. Végül a várakozásról

Nem érdemes a megfelelő pillanatra várni, azaz amikor a csillagok együttállása jó, amikor a pokol befagy. Sosem lesz teljesen ideális pillanat! Ha akarsz, dolgozol, cselekedsz, végrehajtod a terveidet. Nem majd, hanem most!

Ezek azok a rossz szokásaink, melyek horgonyként tartanak vissza attól, hogy gazdagok és sikeresek legyünk. Alexander Sepsz szerint legalábbis ezek a fő okai a szegény és szerencsétlen embereknek. Tudnunk kell ezektől a rossz szokásoktól megválni, tudatosan újra kell értékelnünk életünket, megváltoztatni gondolkodásmódunkat. És ekkor be fog következni az, amire vágytunk: a gazdagság.

Amennyiben tetszett ez a cikk, ne feledd el megosztani ezeket az értékes tanácsokat barátaiddal, ismerőseiddel sem!