Barátai nagyon meglepődtek, hogyan sikerült neki olyan varázslatos téli hangulatot teremtenie, hiszen az utcán hónak nyoma sincs, csak latyakos idő. A titok pedig…

Nagyon szeretem az ünnepeket, különösen a karácsony és az újév tartozik a kedvenceim közé. Minden évben meglepődnek a barátaim és ismerőseim, hogy hogyan sikerült olyan varázslatos téli, ünnepi hangulatot teremtenem annak ellenére, hogy az ablakon túl nemhogy hó nincs, de az idő esős, latyakos.

A titok nyitja mindössze annyi, hogy már december elején elkezdem a készülődést az ünnepekre, beleértve ebbe a lakás díszítését is. Így ez a két, fontos ünnep valóban fényesebbé és meghittebbé válik. Személyes tapasztalatom, hogy az ünnepi hangulat minden emberre pozitívan hat és segít abban, hogy valóban ünnepi légkör vegyen bennünket körül.

Téli kompozíciók

Az ünnepi otthonhoz nem csak a karácsonyfa tartozik hozzá, hanem a különböző lakásdekorációs elemek is, mint például a természetes anyagokból készült csokrok.

A karácsonyi és az újévi készülődés közepette a Ketkes.com szerkesztősége összegyűjtött és most közzétesz 19 ötletet, mellyel nagyszerű téli kompozíciókat hozhatunk létre.

1. Egyértelműen a legnépszerűbbek az asztali kompozíciók. Ehhez karácsonyi díszekre, kerek, vagy hosszúkás vázára, tányérra lesz szükségünk.

A kompozíciókhoz felhasználhatunk fenyőágakat, fenyőtobozokat, gömböket, angyalhajat stb. Az viszont minden esetben igaz, hogy az igazán meghitt hangulathoz nem hiányozhat a fő komponens: a gyertya.

2.

3. A karácsonyi koszorú a másik nagyon tradicionális és népszerű dekorációs elem. A kézimunkában jártasak között mostanában nagy divatja van az ún. ünnepi topiary készítésének. Ez tulajdonképpen egy gömb alakúra lenyírt (esetünkben mű) fa.

Egyébként azok számára, akik nem tudnak, vagy nem szeretnének otthonra élő fenyőfát karácsonyfának, azok számára a topiary kiváló választás lehet.

4.

5. Oh, micsoda csodás kompozíció! Régóta álmodozom arról, hogy egyszer egy ilyen csodával valaki meglepjen.

6.

7. Lucfenyő és erdeifenyő gallyak együtt, ez valódi ünnepi hangulatot áraszt, különösen élénk színekkel ötvözve! A téli csokor legmeghatározóbb virágai a rózsa, a szegfű és a krizantém.

Figyeljük meg, hogy mennyire harmonizálnak ezek a csokrok a hengeres díszdobozokkal!

8.

9. A mesterséges fa egy másik elegáns változata.

10.

11. Ki mondta, hogy a karácsonyi dekorációk csak a vázákban vagy koszorúként képzelhetőek el? Mit gondolsz például erről a díszpárnáról, mely mohából készült és bársonymasnival kötötték át?

Véleményem szerint ez nemcsak egy kiváló ünnepi dekorációs tárgy, hanem egyben egy kiváló ajándék is!

12.

13. Szerintem ez az egyik legszebb karácsonyi ötlet!

14.

15. Igazából nagyon könnyű ezt az ötletet megvalósítani, a végeredmény pedig egészen káprázatos lesz.

16.

17. Ünnepi kompozíció ágakból. Végtelenül egyszerű elkészíteni, ellenben nagyon látványos dísz. Ha ilyet szeretnénk készíteni, mindenképpen csak száraz ágat válasszunk. Egy kellemes téli séta alatt könnyedén szert tehetünk rájuk. Az ágakat fessük le spay-vel arany vagy ezüst színűre, de meghagyhatjuk eredeti színüket is.

18.

19. Ez az egyik olyan dekorációs tárgy, amit még a tavalyi ünnepekre készítettem, hogy az otthon hangulata még ünnepibb lehessen. Szép, ugye?

Szerkesztőségünk tanácsa:

A miniatűr fenyőágak felhasználásával készült virágkompozíciók, a különféle, gömbökkel díszített fenyőágakból készült csokrok, az ágakból álló meglepő díszek kiváló ünnepi kiegészítők lehetnek, sőt, adott esetben akár a karácsonyfát is helyettesíthetik!

És mennyire jó mindezt a család többi tagjával együtt csinálni! Bátran vonjuk be gyermekeinket is az alkotás örömébe. Légy merész, hiszen az ilyen ötletekből születnek azok a csodák, amik miatt minden év, és így minden ünnep más és más lehet.

Tetszett ez a cikk? Ne feledd el megosztani ezeket az érdekes ötleteket barátaiddal, ismerőseiddel sem, hogy nekik is inspiráló legyen, hiszen ötletből sosem elég!