Somlói galuska ízű torta, már régóta kerestem egy ilyen fenséges süti receptet

A finom tortát mindenki szereti, ma egy csodás tortareceptet mutatunk, amivel tényleg mindenkit el lehet bűvölni. Ünnepi alkalmakra is csodás választás, a Somlói galuska ízű torta biztosan sokak kedvence lesz. Ez egy nagy adag, 16 személyes torta, de ne essünk kétségbe, ez biztosan nem fog napokig a hűtőben állni.

Elkészítés:

A receptet saját magam alakítottam át a család kedve szerint. Készül egy fél adagos sima fehér piskóta, ami az alap piskóta recept ahhoz viszonyítva. Illetve egy másfél adagos kakaós piskóta. Ezt amikor kihűl ketté kell vágni. Ha nincs bevált piskóta recepted, itt már bemutattunk egyet.

A krém amit én készítek, az egyik az főzött csokoládé puding, pirított dióval és rumaromával ízesítve. Az alap receptje 1 csomag puding 3 dl tej, 3 evőkanál cukor. Ebből sűrű pudingot főzünk. Mielőtt a tűzhelyről leveszem öntöm bele a diót és a rumaromát.

A másik krémhez 1 adagos vanília pudingot készítek. Azaz 3 dl tejből, 1 csomag pudinggal. Ezt a 2 pudingot ki kell hűteni teljesen. Ehhez pluszban készítek porcukorral kihabosított vajat (margarint, én Rama használok). 15 dkg vajhoz 10 dkg porcukor habverővel habosítom. Ezt keverem a csokoládé pudinghoz. Ami ez esetben 2 adagos. Ami 6 dl tejjel készült 2 csomag puding s 6 evőkanál cukor.

A vaníliás pudinghoz szintén készítek de felezem a mennyiséget. A pudinghoz keverem a vajas cukros krémet s kihabosítom. Alulra kerül az egyik kakaós piskóta, erre a csokis krém 3/4-e. Erre rá a fehér piskóta. S erre kenem a vaníliás krémet. Erre helyezem a másik kakaós lapot. A maradék csokis krémmel megkenem a tetejét és oldalát a tortának.

Hűtőbe teszem 2 órára. Felverem a tejszínhabot, itt már ízlés kérdése hogy ki mennyire szeretné díszíteni vele. Én teljesen körbe kentem vele, illetve a tetejét is. Majd díszítettem a tetejét habbal pluszban. Erre csorgattam olvasztott csokoládét. Az oldalát pirított dióval szórtam, plusz a tetejére is került díszítésnek. Ez az én jól bevált Somlói galuska torta receptem, a család egyik kedvence.

Zsuzsa Kerepesi receptje és fotója, amit a Ketkes – Mit főzzek holnap? Recept ötletek tőletek csoportban osztott meg velünk.