Sonkát és sajtot tesz a muffinformába, majd tojást önt rá. Ki kell próbálnod!

Mivel az omlett egy igencsak közkedvelt eledel, jó, ha minél több változatát ismerjük. A hagyományos, csak tojás felhasználásával készült omletten túl létezik sonkás, sajtos, hagymás, sok zöldséges és számos más variáció is.

Tanuljuk meg az alapreceptet, és használjuk fantáziánkat. Az alábbi videóban egy nagyon finom sajtos, sonkás omlettet láthatunk, ráadásul különlegessége abban is rejlik, hogymuffinsütőben készül.

Tökéles reggelivel lephetjük meg a családot, és korosztálytól függően mindenki imádni fogja. A maradékot pedig felcsomagolhatjuk tízóraira, hiszen hidegen is kiváló íze van. Ne felejtsünk mellé egy csokor hónapos retket is csomagolni, hiszen nagyon talál az omlett és a retek ízvilága.

Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy-két csepp olívaolajat, majd pirítsunk meg rajta egy kisebb apróra vágott hagymát. Ezután adjuk hozzá a csíkokra vágott sonkát, és ezt is pirítsuk egy keveset. Ha valaki vegetáriánus, a sonkát gombára cserélheti.

A keveréket egyenlő részekre osztva kanalazzuk a muffinsütő formába. Verjünk fel annyi tojást, ahány omlett készül, adjunk hozzá egy-két evőkanál lisztet és egy fél csésze tejet, egy csipet sót, meg egy kevés borsot. Kézi habverővel jól dolgozzuk el. Reszeljünk egy kevés száraz sajtot, és szórjuk meg a sonkás hagymakeverékek tetejét, ezután öntsük rá egyenletesen elosztva a tojásokat. Tegyük be a sütőbe, és addig süssük, míg a sajt aranybarna lesz.

Forrás: twice.com