15 káprázatos hely a világon, nehéz elhinni, hogy tényleg léteznek, pedig igaz!

A bolygónkon sok érdekes és megmagyarázhatatlan hely található, egyik másik annyira misztikus, hogy el sem tudjuk képzelni honnan került elő. Amikor tudomást szerzünk egy – egy ilyen fantasztikus helyről, sok kérdés megfordul a fejünkben, de nem kell csodálkozni a mi planétánkon minden lehetséges.

1. A rózsaszín tó

Ausztrália északi részén található a Hillier tó, amelyik úgy néz ki mint egy eper koktél.

2. A legkeskenyebb utca a világon

Ez az érdekes utca Németországban, Reutlingen városában található. A szélessége 31 – 50 cm közötti, azoknak a személyeknek akik  klausztrofóbiába szenvednek nem ajánlatos betérni ebbe az utcába.

3. A legkeskenyebb ház Bostonban

Ennek az építménynek a hossza 3,16 m, a házba pedig egészen különleges módon lehet bejutni, egy keskeny kis úton történik, ezt az utat a szomszédos házak falai alkotják.

4. Egy domb amelynek a tetején egy rózsaszín plüss nyúl található

Ezt a különleges munkát egy bécsi képzőművészeti csoport készítette. A csoport neve”Gelitin” 2005- ben a Colletto Fava nevezetű dombon, Olaszországban jött létre ez az alkotás amelynek hossza 60 m és 6 m a magassága. Ez a hatalmas méretű nyúl 2025-ig marad a domb tetején.

5. Bir – Tawil

Ez a helyiség Egyiptom és Szudán között helyezkedik el „nullius terra” azaz a senki országa. A fent említett országok közül egyik sem tart igényt erre a területre, ezért Bir – Tawil továbbra is a senki földje marad.

6. Egy kerítés amelyre melltartók vannak kiakasztva

Ez a furcsa tradíció Új Zélandban látott napvilágot 1999 – ben, Karácsony idején. Senki nem ismeri ennek a tradíciónak az eredetét, de ez a kerítés egy valódi turisztikai csemege marad továbbra is.

7. Egy 16 emeletes épület amelyen keresztül halad egy autóút

Ez az épület Osaka városában, Japánban található. Az épület pedig a „The Gate Tower Building” nevet kapta, mégpedig azért mert az épületen keresztülhalad az autóút.

8. Határ Belgium és Hollandia között

Ez a fotó a két országot elválasztó határt ábrázolja, a határ a kávézóban lévő székek között található. Az idelátogatók átléphetik a határt úgy, hogy átülnek egy másik asztalhoz.

9. A legmeredekebb utca az egész világon, amely a Rekordok könyvében is szerepel

Ez az utca Új Zélandon, Dunedin városban található, az utca annyira meredek (40 fokos szögben áll), hogy 1988 óta ezen az utcán zajlik a „Baldwin Street Gutbuster” elnevezésű futóverseny fentről lefelé a futási idő lemérésével. A megállapított rekord 1 perc 56 másodperc.

10. A város ahol az emberek a föld alatt élnek

Coober Pedy, Ausztrália déli részén található város. Itt léteznek föld alatti lakások, úgynevezett barlang lakások, templomok, boltok, sőt még ékszerüzlet is.

11. Egy hihetetlen körforgalom

 

Ez a hely az angol Swindon városában található, itt nagyon nehéz közlekedni mégis ritkán fordul elő baleset ezen a részen.

12. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch  egy város neve

Wales területén található a város, amelynek ilyen hosszú a neve. A leghosszabb település elnevezés Európában.

13. A sziget ahol nem laknak de mégis egy vadászház található rajta

Ez a sziget Izlandon található Elliðaey, a tipikus formájú meredek domb ahol senki nem lakik de mégis itt található egy ház amelyet 1953- ban építettek, ez a ház tulajdonképpen egy vadászház.

14. Chand Baori lépcsővel ellátott kút, antik architektúra

A 3500 lépcsős kút mélysége több mint 30 méter. A kilencedik és a tizenegyedik század között lett építve. India legmélyebb kútjaként lett nyilvántartva.

15. A vonat amely egy 19 emeletes tömbházon megy keresztül

A kínai Chongqing városában található egy olyan vasúti sín, amelyik egy emeletes lakóházon fut keresztül, ez a különleges hely csábítja a turistákat és a fotósokat. Az építészek szerint ez egy különleges építmény, amely úgy van megalkotva, hogy a vonat zakatolása nem hangosabb mint egy mosógép zúgása, így senkit sem zavar.

Akinek lehetősége van rá, tekintse meg ezeket a hihetetlen helyeket!