15 okos tipp, hogy elkerüld a kellemetlenségeket a strandon! A 7-es és 8-as nagyon jó!

A nyári forróságban aki teheti strandolni jár, de néha egy elszakadt strandpapucs vagy egy ellopott pénztárca bizony sok bosszúságot okozhat.

Ma szeretnénk megosztani veletek néhány hasznos tippet azért, hogy megelőzzétek a kisebb – nagyobb bosszúságokat okozó dolgokat strandolás közben.

1. Rögzítsük a strandpapucs pántjait

A strandpapucsok vékony pántja elég hamar elszakad, ezért mindig legyen nálunk egy csipesz, vagy ragasztószalag hasonló tárgy amellyel rögzíthetjük az elszakadt pántot.

2 Jégkocka helyett, fagyasztott víz

Ha olyan ételt viszünk magunkkal a strandra, amit hidegen akarunk tartani, akkor fagyasszunk le néhány flakon vizet, majd ezeket tegyük az ételek közé, mert tovább tart a hatása mint a jégkockának. A jégkocka rövid idő alatt elolvad a nagy melegben.

3. Védekezzünk a homok ellen gumis lepedővel

Ha homokos helyen napozunk, akkor vigyünk magunkkal egy gumis lepedőt, majd úgy tegyük le, hogy valamivel rögzítsük a négy sarkát, így nem lesznek homokszemek a napozó plédünkön.

4. A most következő fotón láthatjátok, hogyan tároljátok az innivalót úgy, hogy védve legyen a homoktól.

5. Rejtsük el az értékes dolgainkat

Vágjuk le a végét egy naptejes flakonnak, ebbe tegyük a pénzünket, a kulcsot és más értékeket. Tegyük rá a flakonra a tetejét, így a tárgyaink biztonságban lesznek.

6. Készítsünk sátrat

Ha nem találunk a strandon olyan helyet, ahol árnyék is van, akkor lepedőből vagy plédből mi is készíthetünk sátrat úgy, ahogy a fotón látható.

7. Óvjuk meg a telefonunkat a homoktól

Nagyon kellemetlen amikor a telefonunk tele lesznek homokkal, ezért tároljuk egy zárható zacskóban.

8. Rejtsük el a pénzünket

Úszás közben is magunkkal vihetjük a pénzünket, ha egy gyógyszeres doboz tetején lyukat készítünk és rárögzítünk egy vastagabb zsineget. Tegyük a pénzt az üvegbe és viseljük a nyakunkban úszás vagy fürdőzés közben.

9. Mosózsák a játékoknak

Ha szükségünk van egy táskára a gyerekek homokozófelszereléséhez, akkor használjuk a mosózsákot  erre a célra, nagyon praktikus mert nem hullnak ki a játékok belőle.

10. Napozótáska – törölköző és párna

A napozótörölközőnket alakítsuk át táskává és párnává, az oldalán legyenek zsebek a kisebb dolgok tárolására.

11. Rázzuk le a lábunkról a homokot

Ha leöblítettük a lábunkat, de még mindig maradt rajta homok, akkor szórjuk be a lábunkat hintőporral, így a homok hamarabb lepereg a lábunkról.

12. Ha leégünk napozás közben

Fagyasszunk le aloe vera gélt, majd ezt rakjuk a leégett bőrre és megszabadulunk a leégés okozta kellemetlenségektől.

13. Ne költsünk pénzt fagylaltra

Tegyünk egyszer használatos poharakba üdítőt, majd fagyasszuk le. Ez a legjobb fagylalt strandoláskor mert nem kell attól tartanunk, hogy megromlik.

14. Óvjuk meg a nassolni valót a homoktól

Az apró kekszeket, amit nassolni viszünk magunkkal a strandra tároljuk üres palackokban.

15. Elsősegélycsomag a napozáshoz

Ahhoz, hogy megvédjük magunkat a medúza csípéstől, vagy egyéb kellemetlenségektől, ha tengerpartra megyünk, mindig legyen nálunk egy elsősegély csomag, amelyben legyen géz, antibiotikumot tartalmazó krém, hidrokortizont tartalmazó krém, csipesz és más hasznos dolog amire szükségünk lehet.