16 ötletes hajvágási tipp és frizura 50 év feletti hölgyeknek!

A szépség és az elegancia 50 év felett is lehetséges. Azonban nem elég a tökéletes smink, fontos a megfelelő frizura is ahhoz, hogy egy hölgy jól érezhesse magát a bőrében. Most megmutatjuk melyek a legdivatosabb frizurák a középkorú nők számára.

A legideálisabb hajhossz

A stylist-ok azt javasolják az 50 év feletti hölgyeknek, hogy válasszanak középhosszú hajat. Idővel a haj elkezd ritkulni és kifehéredik, de ha könnyen kezelhető frizurát választunk, kihozhatjuk belőle a legjobbat. A középhosszú jól gondozott haj sokkal jobban mutat mint a hosszú de ritka és elvékonyodott. Azoknak a hölgyeknek ajánljuk a középhosszú frizurákat, akik nem akarják rövidre vágatni a hajukat, de mégis szeretnének fiatalosnak és üdének tűnni.

Az egyenesre vágott haj ritka hatást kelthet, érdemes lépcsőzetes formát választani, hogy dúsabbnak tűnjön. A rövidebb tincsek megemelik a hajat. A frufru jól áll az 50 év feletti hölgyeknek, mivel segít eltakarni a ráncokat és az apróbb szépséghibákat és még fiatalít is. Az aszimmetrikus frufru modern és csinos.

Az idősebb hölgyek szeretik felkötni a hajukat. Ez remekül áll az 50 év feletti nőknek, de nem kell túlságosan szorosan összekötni, érdemes néhány tincset szabadon hagyni, ez romantikus hatást tükröz. Néhány szabadon hagyott göndör hajtincstől sokkal fiatalosabbnak tűnik a frizurád.

Hajszín 50 éves kor felett

Az idősödő hölgyeknek általában ősz a hajuk, ezért festeniük kell. Figyelni kell a színválasztásra. Élénk színt érdemes választani, de a legjobb, ha olyan árnyalatú ami hasonlít az eredeti hajszínünkre. A szőke, a méz szőke és a barna remek választás. A fekete és a vörös színek azonban öregítik az arcot.

A legjobb választás az 50 év feletti hölgyek számára néhány árnyalattal világosabb szín, mint az eredeti hajszínük, a több árnyalatú melír is jól állhat.

A legdivatosabb hajvágások

A rövid haj remek választás azok számára, akik szeretik a letisztult formákat. Lehet modern rövid, zselézett, vagy frufrus több árnyalatú, amely dús hatást kelt.

A göndör tincsek is nagyon divatosak, de ez a frizura odafigyelést igényel, hogy mindig tökéletes legyen.

A stylist szerint ez a frizura azoknak a nőknek ajánlott, akik nem öregszenek. 15 perc alatt elkészíthető és nagyon csinos.

Mit ne tégy a hajaddal 50 éves kor felett

A külsőd nagyon fontos, idősebb korban is lehet divatos frizurád, ha pár dologra odafigyelsz:

  • Ne válassz túlságosan feltűnő, sötét hajszínt, mert az öregít.
  • A nagyon rövid haj csak azoknak a hölgyeknek áll jól, akiknek nincs tokájuk, különben öregítő hatása lehet.
  • Az egyenes haj öregítő hatású lehet.

A jó ízlés és az elegancia a megfelelő haj titka az 50 év feletti hölgyek számára. Merj csinos lenni idősebb korban is.