19 csodálatos tény, amelyet hosszú ideig nem fogsz tudni elfelejteni!

A tudományban a tények két alapfogalmát különböztethetjük meg: a faktualizmust és az elméletalkotást. Az első kizárólag a tényeket elismerő, de a nagyobb összefüggésektől tartózkodó felfogás, a második szerint viszont a tények teljes mértékben az elméletektől függnek, az elméleti pozíció megválasztásától függően a tények megváltozhatnak.

Elterjedőben vannak olyan megközelítések is, amelyek összefoglalják a két fent említett fogalmat, és egyszerre ismerik el a tények elmélettől történő függését és autonóm jellegüket a nagyobb összefüggésektől.

De hagyjuk ezt a tudományos zagyvaságot, és nézzük meg helyette az alábbi 19 tényt, amelyek biztosan nem fognak hidegen hagyni!

1. Az alábbi képen a BelAZ-75710 látható, a világ legnagyobb, 450 tonna teherbírású tehergépkocsija.

2. Terhes csikóhalak. Egyébként a legtöbb csikóhal monogámiában él párjával, és a csikóhal-családban nem a nőstény, hanem a hím hordja magában a petéket.

3. Egy Niger folyó menti faluban sorra tűntek el az emberek. A hadsereg végül egy 7 m hosszú és 1200 kg súlyú krokodil elejtésével tett pontot az ügy végére.

4. Ez történik, ha az Föld Déli sarkán kiöntünk egy csésze forró teát a levegőbe.

5. A gallium egy fém, amelynek olvadáspontja 29,8 ℃. Ha kezünkbe vesszük, elolvad.

6. Így néz ki egy millió év egyetlen fényképen.

7. A pálmatolvaj a legnagyobb szárazföldi ízeltlábú, hossza meghaladhatja a fél métert. Könnyedén felmászik a kókuszpálmákra a kókuszdiókért, amelyeket azután erőteljes ollóival tör fel.

8. A hordószemű hal egy kisméretű mélytengeri faj, melynek legérdekesebb jellegzetessége a feje, mely történetesen teljesen átlátszó!

9. A sárgarépa eredetileg lila volt. A narancssárga répát a tizenharmadik században nemesítették ki Hollandiában.

10. Így néznek ki egymás mellett a Szahara sivatagban található különböző homoktípusok.

11. Az észak rózsájának is nevezik a vörösfenyő tobozait, melyek mindössze 2-3 évente egyszer válnak vörössé.

12. A legfélelmetesebb az alábbi képen az, hogy ez az óriáskígyó, ami a Titanoboa nevet kapta, valóban létezett és elérhette a 20 méteres hosszúságot is!

13. A mangosztánt (más néven királygyümölcsöt) tartják a világ legfinomabb gyümölcsének. Húsa hófehér, finom krémes desszerthez hasonló.

14. Ennek az almafajtának a neve rózsaszín gyöngy.

15. Így néz ki belülről egy lucfenyő. Az ágait mintha csak beleverték volna a fatörzsbe.

16. Így néz ki másfél kg zsír-, illetve másfél kg izomszövet.

17. A másodperc ezredrészei egy képen.

18. A tigriseknek nem csak a szőre csíkos, hanem a bőre is.

19. Az arcon található gödröcskék örökléstani hibák. Annak a jelei, hogy az izmok rendellenesen fejlődtek, és közöttük mélyedések alakultak ki.