2 nagyon hatékony módszer az ágyéki idegbecsípődés okozta elviselhetetlen fájdalom ellen!

Ha valami nyomást gyakorol a lumbális ideggyökre, az az ülőideg bizonyos részein fájdalmat válthat ki. Például a porckorongnál, de akár bárhol másutt a csigolyáknál képes nyomást gyakorolni és fájdalmat okozni.

Az isiász lábfajdalommal, gyengeséggel, zsibbadással vagy bizsergő érzéssel jár a hát alsó részétől kezdve le, a fenéken keresztül egészen az ülőidegig.

Sajnos, ez a fájdalom lehet súlyos és folyamatos, ezért nagyban nehezítheti a mozgást. A fájdalom még tovább súlyosbodhat órákon át tartó ülés vagy állás után, tüsszentés, köhögés vagy stressz következtében.

2 egyszerű gyakorlat segíthet megszabadulni az idegbecsípődéstől!

Egyszerű nyújtásokat mutatunk, amik nagyon hatékonyak mind a gyulladás, mind a fájdalom csökkentésében. Eleinte kicsit nehéznek találhatod a gyakorlatokat, ezért lassan kezd el őket és a nyújtást mindig kilégzés közben fokozd!

Feküdj a hátadra és a fájós lábadat hajlítsd be. Lassan próbáld meg a vállad irányába húzni! Amint érzed a feszülést, maradj abban a pozícióban fél percig! Végül egyenesítsd ki a lábad és tarts rövid szünetet. Két ismétlést végezz!

A másik gyakorlathoz szintén feküdj hanyatt és hajlítsd be a térded. Ezután próbáld nagyon lassan a mellkasod felé húzni, közben ügyelj arra, hogy a feneked ne emelkedjen fel a földről! Keresztezd a lábaidat és a kezeddel húzd magad felé az egészséges lábadat. Maradj ebben a pozícióban kb. fél percig, majd engedd el a lábad és térj vissza a kiinduló helyzetbe! Két ismétlést végezz!