4 tipp egy meghitt hálószobához

meghitt hálószoba
meghitt hálószoba

Az izgalmas hálószoba titka természetesen a benne alvó feleken múlik, azonban mégis van néhány praktika és fortély, amit bevethetünk a meghittség növelése érdekében. Nézzünk négy tippet a hálószobához!

1. Fényfüzérek

Néhány éve jött divatba Magyarországon a különböző fényfüzérek használata. Ennek elődje a szoba felső terében körbefutó LED-csík volt, azonban ma a színes gömb a világító dekorációk királya. A fényfüzér alatt olyan sorba, csokorba vagy valamilyen formában összeállított, általában a megszokottnál jóval halványabb fénnyel ragyogó LED izzókat értünk, amelyekre aztán színes gömbök kerülnek, vagy egy tárgyra ráfűzve őket állnak össze egy izgalmas dekorációs elemmé. Az ilyen világítást természetesen hangulatfénynek szánják, így emellett olvasni nem fogunk majd tudni.

2. Formázott lámpák

Sokan szeretik az olyan világítást, amely esetében egy egyszerűbb izzó – vagy korábban egy sima villanykörte – került bele egy formába. A legegyszerűbb, ha a gyerekszobák lámpáira gondolunk, ahol elefántos, kisautós vagy éppen hercegnős lámpák mellett alszanak a legkisebbek. Természetesen léteznek ennek felnőttesebb változatai, ahol csillag, dobókocka, vagy valamilyen konkrét ünnephez kötődő világító dekorációk jelennek meg egy formában. Ilyen például a karácsonyfa vagy éppen a hópehely.

3. Feliratok

Főleg butik hotelekben, illetve design bárokban láthattunk eddig olyan világító, dekorációs formákat, amik egy-egy feliratot adtak ki valamelyik falon. A “home” vagy a “good night” feliratok tökéletesen illeszkednek a hálószobákba. A feliratokban elhelyezett égőket külön tudjuk vezérelni, így nem kell attól tartanunk, hogy minden este erre kell majd elaludnunk. 

4. Kispárna, nagy párna, még nagyobb párna

A meghitt hálószoba egyik legfontosabb tulajdonsága egyértelműen a kényelem, hiszen anélkül hiába teremtünk hangulatot, nem töltjük ott majd szívesen időnket. A kényelmet pedig többek között párnákkal érhetjük el. Pro tipp: használjunk többféle méretű párnát, amiken a legjobb hálószoba textíliák segítenek kellemessé tenni a szobánkat.