5+1 előny, amelyet a bidé nyújt!

Sok országban már olyan alaptartozéknak számít a bidé a fürdőszobában, mint a WC vagy a zuhanyozó, vagyis az ott élők nagy része el sem tudná képzelni az életét a használata nélkül. Bár Magyarországon egyelőre nem túl elterjedt, fontos tudni, hogy nagyon sok egészségügyi előnye van, szemben a klasszikus WC papír használatával. Összegyűjtöttünk öt plusz egy olyan fontos tényt, amelyet a bidének köszönhetünk.

A bidének fontos szerepe van a betegségek kialakulásának megelőzésében, de a már meglévő kellemetlenségeken is tud segíteni a vízsugár használata. A hölgyek esetében sem elhanyagolhatók az előnyei a megfelelő higiénia fenntartásának szempontjából, de az általa biztosított általános komfortérzet miatt is megéri beszerezni egy ilyen szerkezetet otthonra. Így a WC papír helyett a víz segítségét veheted igénybe.

1. Megszabadulhatsz a baktériumoktól


A WC használatot követően számos baktérium tapadhat meg a végbélnyílás környékén, amelyek hosszú távon akár betegséget is okozhatnak. Ám mindez könnyen elkerülhető, ha a WC papír használata helyett a bidé segítségét veszed igénybe. Vagyis máris egy nagy lépést tettél ezzel az egészséged megőrzése felé. Évek távlatában pedig ezzel számos olyan előnyre tehetsz szert egészségügyi téren, amelyre enélkül nem lenne lehetőséged.

Gyors és egészséges vacsora 10 perc alatt! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom cukkini recept

2. Elkerülhető az aranyér


Az egyik leggyakrabban előforduló és kétségkívül leginkább kellemetlen betegség amely a szóban forgó területet érintheti, az aranyér. Ma már annyira elterjedt, hogy felmérések szerint az ötven év felettiek csaknem 70%-a szenved a jelenlététől. Orvosilag bizonyított tény azonban, hogy a bidé használatával nagyban hozzájárulhatsz ahhoz, hogy elkerülhető legyen ennek kialakulása. Ugyanakkor – ha már meglévő betegségről beszélünk – a kezelés során is nagy segítség lehet, ha van egy bidé a fürdőszobában.

3. A női higiénia fenntartásában is nagy szerepe van


Mivel a hölgyek esetében kiemelten fontos e téren a higiénia fenntartása, kiemelten sok előnnyel jár számukra a bidé használata. Segítségével csökkenthető a fertőzések kialakulásának veszélye és fenntartható a megfelelő tisztaság. Mindez például kismamák esetében kiemelten lényeges szempont mind a leendő édesanya, mint pedig a magzat egészségének megőrzése érdekében.

4. Csökkenti a végbélrák kialakulásának kockázatát


Számos felmérés bizonyítja, hogy azokban az országokban ahol gyakori a bidé használata, sokkal kisebb arányban fordul elő, hogy valakit végbélrákkal diagnosztizálnak. Ilyen például Japán is, ahol a háztartások nagy részében előfordul e tisztálkodó eszköz használata és az emberek nem papírt használnak a tisztálkodáshoz, hanem vízsugarat. Vagyis egészségügyi szempontból prevenciós szerepe is van e szerkezet használatának.

5. Fájdalom esetén kíméletes


Amennyiben valami miatt már alapból fennáll valamiféle fájdalom az adott területen, akkor szintén kellemesebb a bidé használata ilyenkor. Hiszen a WC papír számos további kellemetlenség okozója lehet ilyenkor. A vízsugár segítségével ugyanis kellemes és kényelmes lehet a tisztálkodás úgy, hogy közben nem okozol fájdalmat és a esetleges további fertőzések kialakulását is elkerülheted.

+1. Nagyban hozzájárul a megfelelő komfortérzet kialakulásához


Bár nem feltétlenül az egészségügyi előnyök közé sorolható, mindenképpen meg kell említeni a bidék okozta komfortérzet kialakítását is. Használatával ugyanis mindig fenntarthatod a megfelelő higiéniát, elkerülheted a bőrirritáció kialakulását, ráadásul kellemes, friss érzéssel távozhatsz a mellékhelyiségből.

Láthatod, hogy számos egészségügyi előnye van a bidé használatának, így ha van rá lehetőség, mindenképpen érdemes számára helyet találni a fürdőszobában. Így minden egyes WC használat után biztos lehetsz abban, hogy mindent megtettél a megfelelő higiénia megtartásáért.

Ha szeretnéd megbízható helyről megvásárolni ezt a terméket és úgy gondolod, hogy jó lenne széles kínálatból választani, akkor a Gépészcentrum webáruház Bidé kínálatában mindenképpen érdemes szétnézni.