9 érv, amiért felülmúlhatatlan és csodálatra méltó csillagjegy a Halak

A Halak az egyik legtitokzatosabb csillagjegy. Visszafogott, rejtélyes, ezért nehéz kiismerni. Érzelemvezérelt, empatikus, de egyben dinamikus is. Simulékony személyisége áradó, akár a víz, ezért egyszerre képes több cél felé elköteleződni, ami megnehezíti az életében a stabilitást és a tartós kapcsolatok iránti elköteleződését. Lételeme a gondoskodás és a befogadás, de ha a helyzet úgy hozza, nagyszerűen érzi magát egyedül is. Az alábbiakban pontokba szedtük, hogy miért olyan különlegesek ők!

1. Rendkívül szenzitív

Ha Halak jegyű emberrel kommunikálunk, nagyon ügyelnünk kell arra, hogy megfelelő szavakat használjunk. Rendkívül érzékeny, kevés az önbizalma, és az önbecsülése, könnyen sérül a büszkesége. Nehezen tudja képviselni ilyen esetekben az érdekeit, inkább befelé fordul, és csendben szenved.

2. Látszólag könnyen barátkozik, ám nehezen enged igazán közel magához

Ha egy Halak jegyű ember bizalmát szeretnénk élvezni, nagyon fontos, hogy őszinték legyünk. Rendkívül kifinomult receptorai vannak arra, hogy megérezze szándékunk tisztaságát. Ugyanígy megérzi a becstelenséget is. Nagyon jó hallgatóság, számíthatunk rá, ha szomorúak vagyunk, mert szeretettel és érdeklődéssel fordul felénk. A lelke mélyén azonban arra vágyik, hogy önálló, valódi személyiségként kezeljék, akinek a szerepe túlmutat a lelki segítőn.

3. Nagyon empatikus

Mint a kristálytiszta víztükrön, úgy lát át a Halak mások gondolatain. Ennek a képességének köszönhető, hogy egészen más aspektusból képes kapcsolódni a környezetében élőkkel. A másik ember érzéseit, érzelmeit képes visszatükrözni, és ezt olyan profin teszi, hogy úgy tűnhet, azok a sajátjai. Ezt néha félreértik, ezért titokzatosnak, kiismerhetetlennek tartják. Empátiás képessége kiemelkedő a többi csillagjegyhez képest.

4. „Kaméleon” személyisége van

Mint a kaméleon, úgy tud beleolvadni a környezetébe. Szinte mindig képes alkalmazkodni az adott helyzethez. Ha szükséges, szigorú főnök, aki kritizál, számonkér. Ugyanakkor társaságban könnyed, szórakoztató, igazi történetmesélő, flörtölő, sziporkázó személyiség. Ez rengeteg energiájába kerül, ezért egy-egy ilyen fárasztó nap után hazatérve magányra, és nyugalomra vágyik.

5. Erősen befolyásolja a környezete

Igazi hangulatember. Könnyen lelkesedik, és ugyanilyen könnyen lombozódik le. Regenerációja azonban rendkívül gyors. Néha 10-20 perc relaxáció elegendő számára ahhoz, hogy új színben lássa a világot.

6. Nehezen mond nemet

Sokszor idealizálja a valóságot, ezért naivvá válik. Ezt többnyire empátiájának és jószívűségének köszönheti. Nehezen viseli, ha valaki szembesíti a tévedéseivel. Finoman kell közeledni hozzá, ha szeretnénk meggyőzni valamiről. Ha barátként kérünk szívességet tőle, biztosak lehetünk benne, hogy készségesen áll rendelkezésre.

7. Élénk a fantáziája

A Jupiter és a Neptunusz bolygó hatása alatt áll, melyek az illúziókat és az érzelmeket uralják. A Halak képzelete szárnyaló, különleges érzéke van a művészetekhez, intuícióit remekül használja. Gondolkodása szárnyaló, ezért képes kiszakadni a hagyományos gondolkodásmódból.

8. A tizenkettedik csillagjegy

A horoszkóp utolsó állatövi jegye a Halak. A „legkisebb testvér” ezért olyan friss, vibráló, és kíváncsi természetű. Mindezek mellett birtokában van az előtte álló 11 csillagjegy tulajdonságainak is, ami nagyon bölccsé teszi.

9. Szabadságra és élményekre vágyik

Víz jegyű csillagjegyként a Halak nem ereszt mély gyökereket. Sodródik, élvezi a mozgás szabadságát. Szereti felfedezni az ismeretlent, nincsenek nagy igényei. Leginkább a nomád életvitel illik hozzá. Nem bírja a korlátozásokat. Akinek Halak jegyű partnere van, annak rugalmasnak és elfogadónak kell lennie ahhoz, hogy felfedező útjaira elkísérhesse.