A Cincinnati állatkertben megöltek egy gorillát, hogy megmentsenek egy 4 éves gyermeket!

A Cincinnati állatkertben egy 4 éves gyermek átmászott a biztonsági korláton és beesett a gorillák kifutógödrébe. Ekkor a több mint 180 kilós Haramber a 17 éves gorilla odament a gyermekhez, egy ideig csak figyelte, majd felkapta és bevitte a kifutó belső részébe. A gorilla egy ideig magával húzta a gyermeket, de nem bántotta.

Egyesek szerint csak megvédte a kicsit, de a gondozók ezt életveszélyesnek ítélték meg, hiszen a gorilla egy mozdulattal kárt tehetett volna a csemetében, ezért lelőtték.

Sokan felháborodtak a történteken és azzal érveltek, hogy elég lett volna elkábítani a gorillát. Thane Maynard, az állatkert igazgatója, sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a gondozók gyors reakciója mentette meg gyermek életét. A kábítólövedéknek nem hat rögtön, ha emellett a módszer mellett döntöttek volna a gondozók, a gorilla akár meg is ölhette volna a gyereket. Így nem volt más megoldás, éles fegyverrel kellett lelőni. Miután megölték a gorillát, a gyereket kórházba vitték, szerencsére nem voltak életveszélyes sérülései.

https://www.youtube.com/watch?v=dXryaUgJ7oM

Az állatkert dolgozóit nagyon megviselték a történtek, hiszen elvesztettek egy ritka példányt. Haramba nyugati síkvidéki gorilla volt, amely kifejezetten veszélyeztetett faj. Közép Afrikában, Kamerunban, Kongóban és az Egyenlítői Guineában található néhány példány. Számolt be a tragédiáról a CNN.