Így szabadulhatsz meg a csótányoktól, hangyáktól, legyektől és molyoktól villámgyorsan!

How To Get Rid Of Kitchen Ants Sofa Home Furniture - Home Design Ideas

A rovarok sok bosszúságot okozhatnak, de könnyedén megszabadulhatunk tőlük, természetes szerekkel is!

Házilag több féle rovarirtó szert is készíthetünk, ezek használata biztonságos és mindössze fillérekbe kerülnek az alábbi megoldások.

Hangyák ellen:

A hangyák a lakás bármelyik pontján megjelenhetnek. Ha ételmorzsát, vagy bármilyen maradékot találnak, azt gyorsan ellepik. Ahhoz, hogy megszabadulhassunk tőlük, meg kell találnunk azokat a réseket, ahol bejönnek lakásunkba. Ha ez megvan, nincs más dolgunk, mint szárított, apróra tört mentát, csiliport és bóraxot összekeverni és a résekhez, valamint azok közelébe a padlóra szórni a keveréket. A hangyákat hamar elriasztja ez a természetes szer. A gyerekeket tartsuk távol a keveréktől!

Legyek ellen:

A legyek nem csak zavaróak, de még baktériumokat is terjeszthetnek. Ha nem szeretnénk légyirtót használni, akkor a következő természetes módszerekkel tarthatjuk távol őket otthonunktól:

  1. Mentát, babérlevelet és csombormentát kössünk össze és akasszunk minden ablakhoz és az ajtó elé is egy csokrot. Ez az illat távol tartja a legyeket.
  2. A másik megoldás, hogy mentát, babérlevelet és néhány szem szegfűszeget összetörünk, adunk hozzá pár csepp eukaliptuszolajat és muszlinzacskókba rakjuk. A kis tasakokat az ablakokhoz és az ajtó elé kötjük, ugyanolyan hatásos mint az előző módszer. Hosszan tartó megoldás, az erős illat lévén a legyek távol maradnak.

Molyok ellen:

A molyok könnyedén kárt okozhatnak a ruhákban, de természetes praktikákkal gyorsan megszabadulhatunk tőlük: rakjunk levendulát, borsszemeket és rozmaringot muszlinzacskóba és ezt tegyük be a szekrényekbe és a fiókokba. Az erős illatot nem viselik el ezek a rovarok. A molyokat a kámfor is elriasztja, tehát akár ezt is bevethetjük.

Csótányok ellen:

A csótányok nem csak undorítóak, de betegségeket is terjeszthetnek, így a lehető leghamarabb meg kell szabadulni tőlük. Több természetes módszert is bevethetünk:

  1. Lisztet, bóraxot és kakaóport keverjünk össze és szórjuk be vele a padlót, valamint azokat a felületeket ahol a csótányok megjelennek.
  2. A porcukor és a szódabikarbóna keveréke is hatékony lehet, ezzel is be kell szórni a padlót és a lakás olyan pontjait, ahol gyakran bukkannak fel csótányok. A gyerekeket tartsuk távol ezektől a keverékektől!