A drágakő terápia, tényleg gyógyhatású lehet, rezgései befolyásolhatják az érzelmeinket!

A drágakő terápia elsőre furcsának tűnhet, ami nem csoda, hiszen tudományos szempontból nehezen bizonyítható a hatékonysága, de mégis nagyon népszerű, hangulatjavító hatásainak köszönhetően. A terápia jó hatással van az érzelmi életre és javítja a közérzetet is.

A terapeuták szerint a drágakövek rezgési szintje csökkenti az érzelmi és a szellemi problémákat, sőt megoldás is lehet azokra. Amerikában olyannyira népszerű ez a kezelési módszer, hogy több mint kétszáz fajta kő, palackba zárt eszenciáját exportálják a világ több pontjára.

Az elixírt úgy állítják elő, hogy a drágaköveket tiszta vízbe mártják, majd kiteszik a napsütésbe és állni hagyják. A napsugarak átjárják a köveket és így azok rezgéseit a víz felveszi.

Hogyan zajlik a terápia?

A készítmények akkor hozzák a várt eredményeket, ha teljesen nyugodt, relaxált állapotban használják őket. Étkezés előtt, vagy étkezés után 30 perccel szokták használni az elixíreket. Az üvegcsét pár percen át kézben kell tartani, közben el kell lazulni, majd néhány cseppet a nyelv alá kell cseppenteni belőle.

Kristályterápia:

Nem csak drágakövekkel, de kristályokkal is gyógyítanak. A módszer nagyon hasonló, mint az előző. A kristályterápia felgyorsítja más kezelések hatásait. A kezelést végzők szerint a kristályok és a féldrágakövek is gyógyító energiával rendelkeznek, a pozitív hatásukat pedig átsugározzák a páciensbe. Több kristályt is használnak a kezelésekhez, mivel mindegyiknek különbözik a rezgési szintje.

A kristályterápiával foglalkozó szakemberek általában kvarcot használnak a szervi problémák kezeléséhez. Az érzelmi gondok enyhítéséhez rózsakvarcot, míg a lelki problémák kezeléséhez ametisztet alkalmaznak. A kezelés több módon történhet: kontakt gyógyítás esetén a kezelendő felületre helyezik a kristályokat. Míg ha nyomáspont gyógyításként alkalmazzák, akupunktúrás pontokra helyezik őket.