Ezért érdemes minden este megmasszíroznod a lábaidat!

Az egyik leghatékonyabb kezelési módszer a masszázsterápia. A test különböző pontjaira gyakorolt nyomás segít az ellazulásban, így a test és a lélek egyaránt felfrissül, a fájdalmak enyhülnek.

A Reflexológia jelentős része a masszázsterápia. A lábak és a kezek masszírozása előnyös hatással lehet az egészségre. A talpon több különböző pont található, amelyek mind különböző szervekre fejtik ki hatásaikat. Így a fájdalmat enyhítheti és a megbetegedések esetén is jótékony hatással lehet a szervezetre. A stressz csökkentésében is segít és még a szexuális vágyat is fokozza.

A talpmasszázs elősegíti a mély és pihentető alvást, jó hatással van a vérkeringésre, szabályozza az emésztést.

A terhesség folyamán felmerülő ödéma enyhítésében is segít, sőt a nyugtalan láb szindróma tüneteinek csökkentésében is segíthet. Ráadásul még a bőr egészségéhez is hozzájárul.

A nagylábujj masszírozásával az agyra és a tüdőre hathatunk. A második, harmadik és negyedik lábujjak masszírozásával enyhíthetjük a fogfájást. A körömágyat masszírozva a fülfájást is csökkenthetjük. Ez csak egy töredéke azon tüneteknek, amelyek enyhíthetőek a talpmasszázzsal. Láthatjuk, hogy nem kell tudnunk, talpunkon mely pontok, milyen szervünket jelképezik, hiszen ha átmasszírozzuk lábainkat lefekvés előtt, általánosan jó hatást érhetünk el. Egy jó talpmasszázs után garantáltan jobban fogunk aludni is.