Ezért érdemes minden este megmasszíroznod a lábaidat!

Az egyik leghatékonyabb kezelési módszer a masszázsterápia. A test különböző pontjaira gyakorolt nyomás segít az ellazulásban, így a test és a lélek egyaránt felfrissül, a fájdalmak enyhülnek.

A Reflexológia jelentős része a masszázsterápia. A lábak és a kezek masszírozása előnyös hatással lehet az egészségre. A talpon több különböző pont található, amelyek mind különböző szervekre fejtik ki hatásaikat. Így a fájdalmat enyhítheti és a megbetegedések esetén is jótékony hatással lehet a szervezetre. A stressz csökkentésében is segít és még a szexuális vágyat is fokozza.

A talpmasszázs elősegíti a mély és pihentető alvást, jó hatással van a vérkeringésre, szabályozza az emésztést.

A terhesség folyamán felmerülő ödéma enyhítésében is segít, sőt a nyugtalan láb szindróma tüneteinek csökkentésében is segíthet. Ráadásul még a bőr egészségéhez is hozzájárul.

A nagylábujj masszírozásával az agyra és a tüdőre hathatunk. A második, harmadik és negyedik lábujjak masszírozásával enyhíthetjük a fogfájást. A körömágyat masszírozva a fülfájást is csökkenthetjük. Ez csak egy töredéke azon tüneteknek, amelyek enyhíthetőek a talpmasszázzsal. Láthatjuk, hogy nem kell tudnunk, talpunkon mely pontok, milyen szervünket jelképezik, hiszen ha átmasszírozzuk lábainkat lefekvés előtt, általánosan jó hatást érhetünk el. Egy jó talpmasszázs után garantáltan jobban fogunk aludni is.


Népszerűsíteni akarom a honlapomat, ezért élek a lehetőséggel és új cikket publikálok itt!