A csillagjegyek közül a Rák a legérzelmesebb, és egyben a legérzékenyebb is

A Rák jegyűek főbb jellemzői.

Érzékeny és gyengéd

A Rák minden kapcsolatában az érzések dominálnak. A személyisége érzékeny. Fontos számára, hogy olyan társat találjon, aki elfogadja, akinek érzelmeket adhat, értékeli őt, és számára is megadja ezeket. Békére törekszik, ezért a szerelemben a kompromisszumukra is hajlandó. Vigyáznia kell azonban, mert emiatt sebezhetővé, és kihasználhatóvá válhat. 

A béke nagykövete

A Rák az egyik legösszetettebb csillagjegy. Kedves, közvetlen attitűdje miatt sokan azt gondolják, hogy könnyen kiismerhető, de tévednek, hiszen személyisége ennél jóval bonyolultabb. Szenzitív a körülötte lévő világra, történésekre, és emberekre. Empatikus, érzékenységének köszönhetően képes azonnal mások örömét vagy bánatát átérezni, azonosulni, akár idegenek érzéseivel is. Békére törekszik, a konfliktusokat kerüli. Ha mégis elkerülhetetlen a konfrontálódás, gyakran marad alul, mert nem tudja megfelelően képviselni az érdekeit. Amíg a családja támogatását élvezi, boldog és elégedett.

Mindenre kiterjedő figyelem

Olyan munkák kedveznek a Rák jegyében születetteknek, ahol egyedül dolgozhatnak. Csapatban a teljesítményük könnyen visszaeshet. Céljai megvalósításában kitartó, elhatározásait általában véghezviszi. A pénz számára biztonságot jelent, ezért képes nagy erővel és teljes koncentrációval dolgozni. A sikert pénzben méri.

A család mindenek előtt

A Rákra mindig számíthat a családja. Rendkívül mély érzelmeket táplál rokonai iránt. Csodálatos szülő, szorgalmas, odaadó, gondoskodó és figyelmes. Gyermekeire mindig elegendő időt szakít. Könnyen köt barátságot, hamar tud egy hullámhosszra kerülni másokkal, ezért népszerű. Elkötelezett barát, akire mindig lehet számítani.

Pro és kontra:

– Művészi hajlam jellemzi, rajong a kultúráért, a képzőművészetekért. Szívesen tölt időt a barátaival. Szeret a víz közelében pihenni, hiszen a víz az őseleme.
Pozitív tulajdonságai: Kedvesség, empátia, hűség, gondoskodás, figyelmesség.
Gyengeségei: Bizonytalan, könnyen manipulálható, túlságosan kételkedő.
– A kritikát nehezen viseli, magánéletét a munka elé helyezi.