A Down-szindrómás hétéves kislány sikeres modellé vált

Az Egyesült Királyság-béli fiatal modell, Grace Wharton a sztereotípiát legyőzők újabb szimbóluma lett. A lány Down-szindrómával született, de a szülei támogatásának köszönhetően jól fizetett modellé vált. Grace még csak egy éve van a modell szakmában, de már olyan világmárkákkal van szerződése, mint a Disney és a CBeebies.

Cheryl Wharton, az ifjú sztár édesanyja, a Facebook-on látott egy hirdetést, melyben fogyatékos gyermekeket kerestek fotózáshoz. Úgy döntött, hogy beadja a lánya jelentkezését, akit végül kiválasztottak.

Forrás: dailymail.co.uk

Cheryl elmondása szerint, Grace szereti a fotózásokat és szabadnak érzi magát a kamerák előtt. A modellkedésnek köszönhetően a lány sokkal magabiztosabb lett.

Forrás: dailymail.co.uk

Grace már ötéves kora óta iskolába jár, a szülei úgy állnak hozzá, mint egy egészséges gyermekhez.

Az iskolában nem érzi magát kirekesztettnek, mindenki szeret barátkozni vele és elbűvölőnek tartják.

Forrás: dailymail.co.uk

Édesanyja, Cheryl és a férje John már a terhesség alatt tudták, hogy Grace Down-szindrómával fog születni. Először ez sokkolta őket, de nem is gondoltak arra, hogy elvetessék a gyermeket. A család arra törekszik, hogy „fogyatékos” gyermekekről kialakult általános képet megváltoztassák, és megmutassák, hogy az ilyen gyermekek is tudnak teljes életet élni.