A fakanalaim elszíneződtek, ki akartam dobni őket, de ekkor hallottam egy jó módszert!

Minden háztartásban található a főzéshez szükséges különböző méretű és formájú fakanál, ezért ma szeretnénk bemutatni nektek, hogyan tarthatjuk tisztán őket, hogy hosszú ideig használhatóak legyenek.

A fakanalak jó táptalajt biztosítanak a mikrobáknak, ezért nem mindig elegendő elmosni őket. Ha megváltozott a színűk és attól tartasz, hogy tele vannak baktériumokkal, érdemes alaposan megtisztítanod őket.

1. Mossuk el meleg mosogatószeres vízzel a fakanalakat, öblítsük le majd hagyjuk őket megszáradni.

2. Ha fertőtleníteni szeretnénk a fakanalakat akkor mártsuk őket forró mosogatószeres vízbe, öblítsük le, majd készítsünk egy ecetes keveréket fél adag vízből és fél adag ecetből. Helyezzük bele ebbe a keverékbe a fakanalakat, hagyjuk benne 5 percig, majd öblítsük le, töröljük meg egy konyharuhával és hagyjuk száradni.

3. A kellemetlen szagok eltüntetése a fakanalakról szódabikarbóna használatával. Keverjünk el meleg vízben szódabikarbónát, majd ebbe a keverékbe rakjuk bele a fakanalakat és hagyjuk benne 15-20 percet ázni. Ezután pedig öblítsük le őket és hagyjuk megszáradni.

4. Az olaj használata jó hatással van a fából készült dolgokra, ezért egy hónapban egyszer kenjük be a fakanalakat langyos olívaolajjal, majd tartsuk meleg sütőben őket 3 percig.

Próbáljátok ki ti is a most felsorolt ötleteket, biztosan elégedettek lesztek!