Párizsi pókember: a negyedik emeletre mászott fel puszta kézzel, hogy az erkélyen csüngő gyermeket megmentse!

Sikerült videót készíteni arról a férfiról, aki Párizsban egy lakóház 4. emeletére mászott fel szombat este, hogy megmentse az erkélyről lógó gyerek életét. A gyermeket egyedül hagyták a lakásban, apja boltba ment, de állítása szerint az erkélyajtót bezárva hagyta. A gyerek valahogyan mégis kijutott, szerencsére sikerült megkapaszkodnia, míg megmentője oda nem ért.

A videón látszik, hogy az esetet sokan észrevették és lélegzetvisszafojtva várták, sikerül-e a férfi akciója. Egy szomszéd is megpróbált segíteni a gyereken, de nem tudta elérni. A férfi négy emeletet mászott felfelé, míg odaért a kapaszkodó gyerekhez, akit aztán sikeresen beemelt az erkélyre.

Az esettel kapcsolatban a rendőrök is vizsgálódni kezdtek. A 4 éves kisfiút és megmentőjét a rendőrök és a tűzoltók érték el, mindkettőjük sokkos állapotban volt, a férfi több horzsolást, kisebb sérülést is elszenvedett mászás közben.

A párizsi polgármester, Anne Hidalgo a Twitteren egy posztot tett közzé, amiben megköszönte a férfi bátorságát és lélekjelenlétét. Az is kiderült, hogy a férfi neve Mamoudou Gassama, és csak néhány hónapja érkezett Párizsba Maliból egy jobb élet reményében.