A kerti bútorok új dimenziói: stílus és kényelem a szabadban

kerti bútor

Itt a tavasz, ilyenkor sokan tervezik kicsit felfrissíteni, átalakítani a kertjüket. A megfelelő kerti bútorok kiválasztása az egyik alapja ennek a folyamatnak, hiszen ezen múlik, hogy a kültér mennyire lesz kényelmes és használható. Egy jól megválasztott kerti garnitúra a kényelem és a funkcionalitás alapja, így maximális élvezetet nyújtva a szabadban töltött idő alatt. Segítünk, hogy megtaláld a stílusodnak és igényeidnek megfelelő kerti bútorokat, hogy a szabadban töltött pillanatok igazán felejthetetlenné váljanak.

Pihenés és kerti sütögetések

Amikor a kerti bútor kínálatból választasz, érdemes végiggondonod, hogy mit szeretsz vagy szerettek csinálni a kertben, és ehhez választani a bútorokat:

  • Ha gyakran grilleztek, sütögettek és esztek odakint szép időben, akkor mindenképpen szükség lesz étkezőgarnitúrára, hogy ezt kényelmesen megtehessétek
  • Ha szerettek napozni, akkor napozóágyakat is érdemes beszerezni
  • A kültéri kanapé és fotelek dohányzóasztallal a pihenéshez, kellemes beszélgetésekhez jelentenek komfortos helyet

Az a legjobb, ha úgy tudod kialakítani a kertedet, hogy mindennek meglegyen a maga helye, így bármire is szeretnéd használni a kertet, biztos, hogy funkcionális lesz. Célszerű lehet egy kis extrát is beszerezni: nagyon sokan szeretik például a hintágyak, vagy a függőfotel ringatózását. Kényelmes, kellemes és design szempontból sem utolsó.

Milyen legyen maga a bútor?

Persze ha már megvan, hogy milyen típusú kerti bútorokat szeretnél, arra is érdemes figyelni, hogy azok mennyire erősek, milyen tulajdonságokkal rendelkeznek.

Leggyakrabban fa, fém, rattan vagy műanyag kerti bútorokkal találkozhatsz – minden anyagnak megvan a maga előnye és hátránya. A fa természetes szépséget kínál, de rendszeres karbantartást igényel. A fém ellenálló, de hajlamos a rozsdásodásra, ha nem megfelelően van kezelve. A rattan és a műrattan elegáns és könnyen karbantartható, míg a műanyag kedvező árú és sokoldalú, de esetleg olcsóbbnak tűnhet.

A kerti bútoroknak összhangban kell lenniük kerted vagy teraszod stílusával. Legyen szó modern, minimalista, vidéki vagy mediterrán stílusról, válaszd azt a bútort, ami leginkább tükrözi személyes ízlésedet és illeszkedik a környezethez.

És persze ne feledkezz meg arról, hogy a kerti bútorok elsődleges célja az, hogy kényelmet biztosítsanak. Válassz olyan darabokat, amelyek kényelmes ülést és elegendő tárolóhelyet kínálnak, hogy minden szükséges eszköz kéznél legyen a pihenés alatt.