A lábaid nem fognak fázni a téli hidegben, ha így béleled ki a csizmád!

Mindenki tapasztalta már, hogy a téli hidegben leghamarabb a lábunk kezd el nagyon fázni. Hideg időben a vérkeringés lelassul, ezért a lábunk kezd el fázni legelőször, ami számtalan betegséget idézhet elő. Nátha, felfázás, veseproblémák, ez mind nagyon kellemetlen dolog.

Hogyan melegítsük fel a lábainkat?

Gyapjú zokni, vastag talpú bakancs vagy csizma egy ideig védelmet nyújt, de ha sokáig kell kint lennünk a fagyos hidegben, akkor egy bizonyos idő után így is fáznak a lábaink. A lábujjaink elkezdenek zsibbadni és azt érezzük, hogy a hideg az egész testünket átjárja. Azért, hogy ezt a kellemetlen érzést elkerüljük ma bemutatjuk nektek, hogyan is tarthatjátok melegben a lábaitokat a dermesztő hidegben.

Szükségünk lesz: téli csizmára vagy bakancsra, ollóra, filctollra, hőszigetelő anyagra. A hőszigetelő anyagot beszerezhetitek bármelyik olyan boltban, ahol az építkezéshez szükséges anyagokat vásároljuk.

1. Vegyük ki a csizmából vagy a bakancsból a talpbetétet és tegyük rá a hőszigetelő anyagra, majd filctollal rajzoljuk körbe.

2. Amikor ezzel elkészültünk, vágjuk ki és tegyük bele a csizmánkba, erre rá pedig tegyük a talpbetétet.

A talpunk jobban fog “lélegezni” , ha készítünk néhány 3 – 4 mm – es lyukat a hőszigetelő anyagból kivágott talpbetétre.

Ha szeretnénk a cipőnket vízhatlanná is tenni, akkor nincs más dolgunk, mint viasszal bekenni, ehhez csak egy fehér gyertyára van szükségünk.

A videóban megtekinthetitek, hogyan kell vízhatlanná tenni a cipőt: