A lábizzadás és a kínos lábszag ilyen könnyen megszüntethető!

Mindenkinek izzad a lába, azonban van akinek erőteljesebben, ami nagyon zavaró lehet. Ha ehhez még kellemetlen lábszag is párosul, az nagyon zavaró, de van rá megoldás. A lábizzadás és a lábszag általában nem a higiénia hiánya miatt alakul ki. Számtalan oka lehet, kiválthatja akár a láb gombás fertőzése is.

Lábizzadás, lábszag kezelése:

  • Az esti lábmosás után áztassuk a lábainkat meleg vízbe, amiben fél dl ecetet oldottunk föl. A lábáztatás tartson legalább 10 percet.
  • Fenyőtűkivonattal kenjük be éjszakára a lábat és húzzunk rá zoknit. Ezt nem kell naponta alkalmazni, de nem árt, ha 3 naponta legalább elvégezzük.
  • Ha a lábszagot gomba okozza, akkor tegyünk rá fokhagymát éjszakára. Néhány gerezd fokhagymát zúzzunk össze és kenjük a talpunkra és a lábujjak közé, majd húzzunk rá zoknit, reggel mossuk le.
  • Reggelente frissen facsart citromlével kenjük be a lábainkat.

A lábizzadás kezelhető, de rendszeresen kell alkalmazni a fenti tippeket ahhoz, hogy eredményeket érjünk el. Fontos, hogy jó minőségű, jó anyagú cipőt viseljünk, amiben kevésbé izzad a lábunk. Reggelente hintőporral is beszórhatjuk a talpunkat, ez is csökkentheti az izzadás mértékét. Amikor lehet, járjunk mezítláb.

A cipőnk belsejét gyakran tisztítsuk ki. Ha gomba okozza a lábszagot, ez nagyon fontos. A cipő belsejét töröljük át ecetes ruhával, akár hetente többször is. A lábizzadás már pár nap után enyhül, ha minden praktikát bevetünk!