A látszat csal, a tél még marad!

téli dzsekik
téli dzsekik

Nagyon úgy néz ki, hogy lassan-lassan a tavasz lopakodik felénk. A hóvirágok itt-ott már kinyíltak, sőt a tőzikék is dugdossák fejüket a talaj fölé. Viszont a meteorológusok türelemre intenek mindenkit. A jelek bár egyértelműen arra mutatnak, hogy a tél visszavonulót fújt, ám ez csak a látszat. Idén ráadásul a böjti időszak is viszonylag későn kezdődik. Márpedig a böjti szelek világhírűek, a fogak vacogtatásában mindenképpen. Szóval egyelőre a gardróbszekrény tartalmát jobb érintetlenül hagyni. Sőt a bővítés sem rossz ötlet!

Hosszú vagy rövid kabát a zimankó ellensége?

A leginkább keresett női téli dzsekik legfőbb tulajdonsága, hogy kiváló béleltségük miatt távol tartják a didergést hozó fuvallatokat. Két fazon a legkedveltebb: a hosszú, jóformán térdig érő, illetve a rövid, ami éppen benyúlik a csípő alá. A két hosszúság között is találni természetesen modelleket.

Ami a döntő, az sohasem a közízlés, hanem az egyediség. A kérdés tehát az, hogy te mikor érzed jól magad a bőrödben? Van, akit például a hosszított kialakítás akadályoz a mozgásban. Megint mást a rövid, kurta fazon zavar, mert a derék és fenékrész szabadon “fogadhatja” a hideg betöréseit. Szóval felidézve a régi mondást: ahány ház, annyi szokás.

Az biztos, hogy a dzseki a tél egészét kiszolgálhatja, sőt a tavaszi, kezdeti hűvösökben is helytállhat.

És mi a helyzet a férfiakkal?

A népszerű férfi téli dzsekik felhozatala is színes – a szó szoros, és átvitt értelmében egyaránt. De általában az erősebbik nem tagjai a középhosszú variációkat preferálják a legszívesebben. Tény, hogy ezekben a legszabadabb a mozgástér, illetve a meleget adó környezet is borítékolható.

A dzsekik anyaga kellően stramm, strapabíró, úgyhogy még a rázósabb helyzetek tolerálása sem jelenthet kihívást. Ami a tartósság kulcsa.

Melyek a legtrendibb színek?

Egyre többen döbbennek rá arra a tényre, hogy a tél komor színek nélkül is megélhető. Nem kell, hogy minden feketébe, szürkébe vagy sötétbarnába öltözzön. Kivéve persze, ha az ízlésed úgy kívánja. Akkor teljesen rendben vannak a sötét árnyalatok. De amúgy teret-helyet kaphatnak a világosabb variációk, melyek konkrétan színeket csempészhetnek a borús hétköznapokba.

A férfiak esetében még mindig a visszafogottabb alternatívák a keresettebbek, de azért elmozdulás ezen a területen is tapasztalható, hiszen mind többen merik kipróbálni a színesebb variánsok nyújtotta kellemet, meg persze a velük együtt járó elégedettséget.